een algemene gids voor het gieten van een zelfnivellerend betonnen vloer

Concrete Basics

Zelf Leveling Concrete

polymerisatie

voordelen

Consistentie

verschillende Stijlen

De noodzaak van de nivellering een betonnen vloer komt vaker voor dan men zich kan voorstellen. Dit is omdat er een aantal factoren die bijdragen aan ongelijkmatige slijtage, b.v. zwaar verkeer in een gebied. Weer speelt ook een rol bij het ontwikkelen van scheuren in het oppervlak van de vloer, waardoor het proces van egaliseren betonvloer een nodige beweging maken.

In principe beton is een bouwmateriaal dat bestaat uit Portland cement, water en grind, en wordt meestal gebruikt structuurelementen, vloeren en wanden. Ondanks het feit dat de samenstelling van beton is een veerkrachtig en duurzaam is, het heeft zijn grenzen, dus de noodzaak om betonvloeren niveau ontstaat. Een andere belangrijke reden is dat iemand niet juiste kennis van bij plaatsing het beton, wat resulteert in een ongelijk oppervlak hebben.

Met dank aan beton dat is self-leveling, kan het probleem van het oneigenlijk beton spread heel effectief worden aangepakt. Dit komt omdat zelfnivellerend beton (alias zelfnivellerend overlay) eenvoudig kan worden uitgegoten over een oppervlak dat is ongelijk, waardoor de vloer wordt helemaal glad en er als nieuw uitzien maakt. Hij doet dit met een concreet en polymeermengsel dat resulteert in een gietbare mengsel dat verspreidt.

De voordelen van het combineren van een polymeer met het beton kan lijken een nieuw idee, maar dezelfde sinds 1940 in gebruik, toen het werd ontwikkeld als een beschermende laag op schepen tegen extreme weersomstandigheden. Wetenschappelijk gezien polymeren eenvoudige organische moleculen (ook bekend als monomeren) die een complexere structuur bij toevoeging aan water. Dit proces van omzetting van monomeren in polymeren polymeriseert genoemd, is een grote plus voor het nivelleren betonvloeren.

polymeren toe te voegen aan het betonmengsel doet een heleboel goed om te vloeren. Het eerste voordeel is dat het brengt een verhoogde bindingssterkte als over een betonnen vloer, waardoor betere veerkracht verkeer en weersomstandigheden en minder frequent eisen voor herhaalde nivellering gegoten. Er is ook een ontdooien weerstand in dit mengsel, die helpt bij koudere gebieden, waar de weersomstandigheden majorly verantwoordelijk voor schade aan de vloer. De combinatie heeft ook lagere permeabiliteit, hogere slijtvastheid en betere buigsterkte op een veel hoger niveau van duurzaamheid op de grond te brengen.

De samenhang van dit polymeermengsel is dunner en gladder dan een standaard betonmengsel. De standaard maat van zowel de componenten is heel eenvoudig en vereist slechts een turbine mengen beetje aan het werk te doen. Deze bit is een boormachine accessoire. Deze dunnere consistentie maakt het mogelijk om zich over de gehele vloer verspreid automatisch zonder veel inspanning.

Als gevolg van de gladheid van deze gepolymeriseerde mix, er zijn een heleboel stijlvolle wijzigingen die u kunt doen om uw vloer tot verbluffende visuele optredens te krijgen. Bijvoorbeeld kunnen stroken staal en hout op de ongelijke vloer worden gelegd, waarna het mengsel om patronen in de vloer te creƫren.