een korte blik op tapijten

Niets brengt alle verschillende elementen van een interieur ruimte samen dan een goed gekozen tapijt. Deze vloerbedekkingen meer doen dan alleen een ruimte te verfraaien of aankleden een anders saaie vloer, ze kan wonderen doen voor een kamer. Tapijten kan een gebied te laten lijken groter of kleiner dan het werkelijk is, stel dan een stemming, of zelfs weerspiegelen een corporate ideologie of iemands unieke persoonlijkheid. Hoewel ze nauwelijks worden opgemerkt, tapijten spelen een integrale rol in elke omgeving.

Geschiedenis

De geschiedenis van tapijten is een lange en veelzijdig is. Geen enkele entiteit of land, kan aanspraak maken op de ontwikkeling en het gebruik van gedessineerde stoffen als vloerbedekking te leggen. De vroegste bewijs van tapijten, kan echter terug naar het oude Egypte getraceerd. Archeologen hebben graf platen aangeeft dat stoffen op de grond direct voor de tronen van farao’s werden geplaatst gevonden. Tijdens de Middeleeuwen, gedroogd gras en riet rijkelijk besprenkeld met verse ruikende kruiden en specerijen bedekte de vloeren van de woningen in Engeland. De zo gewenste Perzische tapijten / Carpets bestaan ​​al zo ver terug als de vierde eeuw voor Christus. Deze, evenals Turkse tapijten werden alle met de hand vervaardigd.

Het was pas in de jaren 1600, dat “tapijt fabrieken” waren gevestigd. De eerste tapijt fabriek werd opgericht in 1608, in het Louvre, Frankrijk. Dit werd gevolgd door de Aubusson fabriek, die alleen telt vrouwen tapijt wevers, in 1743. Door de jaren 1800, meer dan 1000 tapijt weefgetouwen bestonden in Kidderminster, Engeland. Vermogen weefgetouwen werden geïntroduceerd in 1839 en deze uitvinding een revolutie tapijtindustrie en tapijten meer toegankelijk voor iedereen over de hele wereld.

Carpet Fabrication

Ondanks de vooruitgang in de gemechaniseerde tapijt maken processen, zijn sommige tapijten nog steeds met de hand vervaardigd.

Machine-Made Tapijten, Tapijten gemaakt door machine zijn getuft, geweven, gebreid, stroomden of naaldvilt. Van de vijf methoden van de productie, de meest voorkomende van alle is tuften.

Een groot deel van tapijten vandaag worden vervaardigd door middel van een proces genaamd tuften. Getufte tapijten worden gemaakt op machines, waar het garen is gestikt door middel van een pre-geconstrueerd steun aan een lus of een plukje te vormen. De lussen zijn plaats te houden, wordt de achterzijde van het tapijt bedekt met latex. Tuften is de meest goedkope en snelste manieren om een ​​tapijt te vervaardigen. In aanvulling hierop kan wevers ook de controle of wijziging van de tuft formaat maakt het mogelijk om tapijten met verschillende patronen of oppervlaktestructuren te creëren.

Er zijn drie soorten van geweven tapijten: fluweel, Wilton en Axminster. Velvet is de minst gecompliceerde van bouwmethoden. Fluwelen tapijten komen meestal in een effen kleur en een tweed effect kan worden opgemerkt. Wilton tapijten zijn ingewikkelder. Deze zijn vervaardigd met behulp van een Jacquard weefgetouw die kan maximaal zes verschillende kleuren van garen. De werkwijze Axminster weven tapijten produceert de meest uitgebreide ontwerpen met een grote verscheidenheid van kleuren.

Gebreide tapijten zijn sneller te maken dan geweven tapijten. In breien, verschillende sets van naalden te creëren loops en deze worden aan elkaar geplakt voordat de steun wordt toegepast. Gebreide tapijten komen in vaste of tweed en de stapel kan van dezelfde grootte of van verschillende hoogtes zijn.

Stroomden tapijten zijn vergelijkbaar met Velvet tapijten in uiterlijk. Ze hebben een dichte gesneden pool van korte vezels die zijn ingebed in een met kleefstof beklede backing.

Naald-ponsen is vergelijkbaar met de hand haken. Vroeger gebruikt voor binnen-buiten tapijten, wordt deze werkwijze nu gebruikt voor tapijten die alleen zijn bedoeld om binnen eveneens geplaatst worden. In naald ponsen, worden vezels opgesloten in een verpakking met haakvormige naalden, die verder worden samengedrukt.

Hand-Made Tapijten, met de hand gemaakte tapijten zijn traditioneel duurder dan die gemaakt door machines. Hoewel er verschillende loper maken van methoden, waaronder vlechten, hand koppelverkoop (of met de hand knopen), haken, knippen en tuften, de meest voorkomende van deze zijn vlechten en met de hand knopen.

Gevlochten tapijten worden gedaan door het aansluiten of samen binden stroken van stoffen. Hand koppelverkoop of met de hand knopen worden meestal gedaan op de tapijten. Landen waarvan bekend is dat prachtig vormgegeven handgeknoopte tapijten produceren onder andere Spanje, Portugal, India, Pakistan, Turkije, Afghanistan en Japan (onder anderen). Handgeknoopte tapijten zijn afstammelingen van oosterse tapijten en kan worden gemaakt in elke gewenste vorm, grootte, kleur of ontwerp.

Basic Onderhoud

Tapijten, net als elk meubelstuk of apparatuur, moet de nodige aandacht van de eigenaars. Deze moeten worden schoongemaakt op een regelmatige basis om hun glans en schoonheid te behouden. Basis onderhoud omvat regelmatig stofzuigen en de onmiddellijke verwijdering van vlekken en morsen. Afgezien van dit, kan het verstandig zijn om de tapijten een jaar professioneel gereinigd ten minste twee keer te hebben. Met de juiste zorg, zullen deze vloerbedekking ook u van dienst en de laatste een lange, lange tijd.

Glossarium