een doityourself energie-audit

U kunt eenvoudig uitvoeren van een huis energie-audit jezelf. Met een eenvoudige maar ijverige walk-through, kun je veel problemen in elk type van het huis ter plaatse. Bij het controleren van uw huis, houden een checklist van gebieden die u hebt gecontroleerd en problemen die u gevonden. Deze lijst zal u helpen prioriteren van uw energie-efficiëntie upgrades.

Lokaliseren van luchtlekken

Maak eerst een lijst van de voor de hand liggende luchtlekken (tocht). De potentiële energie besparingen als gevolg van de vermindering van tocht in een huis kan variëren van 5 tot 30% per jaar, en het huis is over het algemeen veel meer comfortabel daarna. Controleer op de binnenlucht lekken, zoals openingen langs de plint of de rand van de vloer en bij momenten van de muren en het plafond. Controleer of de lucht door middel van deze plaatsen kan stromen

Ook op zoek naar openingen rond leidingen en kabels, stopcontacten, stichting zeehonden en mail slots. Controleer of de breeuwen en weer strippen naar behoren worden toegepast, waardoor er geen gaten of scheuren, en zijn in goede staat.

Inspecteer ramen en deuren voor luchtlekken. Kijk of je ze kunt rammelen, want beweging betekent mogelijke lucht lekken. Als u daglicht rond een deur of raam frame, dan is de deur of het raam lekken kunnen zien. U kunt meestal verzegelen deze lekken door breeuwen of tochtstrips hen. Controleer de storm ramen om te zien of ze passen en zijn niet gebroken. U kunt ook overwegen vervangen van uw oude ramen en deuren met nieuwe, high-performance degenen. Als er nieuwe fabriek gemaakte deuren of ramen te duur, dan kunt u low-cost kunststof platen voor de ramen te installeren.

Als u problemen ondervindt bij het vinden van lekken, kunt u een basis bouwen onder druk test uit te voeren

1. Sluit eerst alle buitendeuren, ramen en open haard rookkanalen;. 2. Schakel alle verbrandingstoestellen zoals gas gestookte ovens en warmwaterapparatuur;. 3. Zet vervolgens alle afzuigventilatoren (meestal in de keuken en badkamers) of gebruik maken van een groot raam ventilator om de lucht te zuigen uit de kamers.

Deze test verhoogt infiltratie door middel van scheuren en lekken, waardoor ze gemakkelijker op te sporen. U kunt wierookstokjes of je vochtige hand gebruiken om deze lekken te vinden. Als je wierook gebruiken, bewegende lucht zal de rook te wankelen veroorzaken, en als je je vochtige hand te gebruiken, zullen alle wissels koel gevoel aan uw hand.

Aan de buitenkant van uw huis, inzage krijgen in alle gebieden waar twee verschillende bouwmaterialen te voldoen, met inbegrip van

Je moet de stekker en kalefateren gaten of penetraties voor kranen, leidingen, stopcontacten en bedrading. Kijk voor scheuren en gaten in de mortel, stichting en gevelbeplating, en sluit ze met de juiste materiaal. Controleer de buitenkant breeuwen rond deuren en ramen, en te zien of de buitenkant storm deuren en primaire deuren te verzegelen goed.

Bij het afdichten van elk huis, moet je altijd bewust zijn van het gevaar van luchtvervuiling binnenshuis en verbranding appliance “backdrafts.” Terugstroming is wanneer de diverse verbrandingstoestellen en uitlaatgassen fans in het huis mee te dingen naar de lucht. Een ventilator kan de verbrandingsgassen terug in de leefruimte te trekken. Dit kan uiteraard creëren een zeer ongezonde en gevaarlijke situatie in het huis.

In huizen waar een brandstof wordt verbrand (dat wil zeggen, aardgas, stookolie, propaan, of hout) voor verwarming, er zeker van het toestel beschikt over een voldoende luchttoevoer. In het algemeen wordt een vierkante inch van ventilatie opening vereist voor elke 1.000 Btu van het apparaat ingang warmte. Neem bij twijfel contact op met uw lokale nutsbedrijf, energie professionele of ventilatie aannemer.

Isolatie

Warmteverlies via het plafond en de muren in uw huis kan heel groot zijn als de isolatie niveaus lager zijn dan de aanbevolen minimum. Wanneer uw huis is gebouwd, de bouwer waarschijnlijk de installatie van de hoeveelheid isolatie aanbevolen op dat moment. energieprijzen’s gegeven huidige (en toekomstige prijzen die waarschijnlijk hoger zal zijn), kan het van de isolatie niveau ontoereikend zijn, vooral als je een ouder huis.

Als de zolder luik is gelegen boven een geconditioneerde ruimte, controleren om te zien of het is minstens zo zwaar geïsoleerd als de zolder, is het weer gestript, en sluit stevig vast. Op de zolder, bepalen of openingen voor items zoals buizen, leidingen en schoorstenen zijn verzegeld. Seal eventuele lacunes met een expanderende schuim kalefateren of een andere permanente kit.

Terwijl u inspectie van de zolder, controleren om te zien of er een dampscherm onder de zolder isolatie. De dampremmende laag zou kunnen zijn tarpaper, Kraft papier aan glasvezel batts of een plastic zeil. Als er lijkt niet een dampscherm te zijn, kunt u overwegen het schilderen van het interieur plafonds met dampscherm verf. Dit vermindert de hoeveelheid waterdamp die door het plafond kan passen. Grote hoeveelheden vocht kan de effectiviteit van de isolatie verminderen en structurele schade.

Zorg ervoor dat de zolder ventilatieopeningen niet worden geblokkeerd door isolatie. Je moet ook geen elektrische dozen in het plafond met flexibele kit (vanuit de woonkamer zijkant of zolder zijde) af te dichten en bestrijkt de gehele zolderverdieping met ten minste de huidige aanbevolen hoeveelheid isolatie.

Het controleren van een muur van het isolatieniveau is moeilijker. Selecteer een buitenmuur en zet de stroomonderbreker of draai de zekering voor alle verkooppunten in de muur. Zorg ervoor dat u de verkooppunten te testen om er zeker van dat ze niet “hot.” Controleer het stopcontact door de stekker in een goed functionerende lamp of draagbare radio. Zodra u zeker bent dat uw verkooppunten zijn geen elektriciteit krijgen, verwijder de afdekplaat van een van de verkooppunten en voorzichtig sonde in de muur met een dunne, lange stok of een schroevendraaier. Als u een lichte weerstand ondervindt, moet u een aantal isolatie daar. Je kon ook een klein gaatje in een kast, achter een bank, of op een andere onopvallende plek om te zien wat, als er iets, de spouw is gevuld met. Idealiter zou de spouw volledig gevuld met een vorm van isolatiemateriaal. Helaas kan deze methode je niet vertellen of de hele muur wordt geïsoleerd, of als de isolatie is neergedaald. Alleen een thermografische inspectie kan dit doen.

Als uw kelder is niet verwarmd, bepalen of er isolatie onder de woonkamer vloer. In de meeste gebieden van het land, een R-waarde van 25 is de aanbevolen minimum niveau van isolatie. De isolatie op de top van de funderingsmuur en eerste verdieping perimeter zou een R-waarde van 19 of meer. Als de kelder is verwarmd, moet de fundering muren geïsoleerd worden om ten minste R-19. Uw boiler, warmwaterleidingen en oven leidingen moeten allemaal worden geïsoleerd. Voor meer informatie, zie onze isolatie sectie.

Verwarming / koeling Equipment

Inspecteer verwarmings- en koelapparatuur jaarlijks, of zoals aanbevolen door de fabrikant. Als u een geforceerde lucht oven, controleer je filters en vervang ze als dat nodig is. Over het algemeen moet je ze veranderen ongeveer eens per maand of twee, vooral in perioden van hoge gebruik. Heeft u een professionele controle en reinigen van uw apparatuur een keer per jaar.

Als het apparaat is meer dan 15 jaar oud is, moet u overwegen uw systeem te vervangen door een van de nieuwere, energie-efficiënte eenheden. Een nieuwe eenheid zou sterk verminderen uw energieverbruik, vooral als de bestaande apparatuur is in slechte staat. Controleer uw leidingwerk voor vuil strepen, vooral in de buurt naden. Deze geven luchtlekken, en ze moeten worden afgesloten met een duct mastiek. Isoleer geen leidingen of leidingen die reizen door onverwarmde ruimten. Een isolatie R-waarde van 6 is het aanbevolen minimum.

Verlichting

Energie voor verlichting is goed voor ongeveer 10% van uw elektrische factuur. Onderzoek de wattage grootte van de lampen in uw huis. U kunt 100-watt (of grotere) bollen, waar 60 of 75 watt zou doen. Je moet ook rekening houden met compacte fluorescentielampen voor gebieden waar de lampjes van de uren op een moment. Uw elektriciteitsbedrijf kan kortingen of andere prikkels bieden voor de aanschaf van energiezuinige lampen.