aquaponics: bijhouden van een continue stroom

Onderhoud van uw hydrocultuur Equipment

Hoeveelheid en soort vis

In elk aquaponics systeem, het bijhouden van een continue stroom is van het allergrootste belang. Aquaponic systemen zal eerder complexer worden, en als zodanig is er een aantal factoren rekening te houden.

Hyrdoponic apparatuur is zeer geschikt voor aquaponics, maar je moet om voorzorgsmaatregelen te nemen. Zorg ervoor dat uw water goed stroomt uit je tank naar uw plant bedden, en terug in de tank. Niet alleen zal slecht stromend water laat je met dorstige planten, zal het voorkomen dat de planten van het absorberen van de ammoniak de vis te produceren, mogelijk het creëren van een gevaar voor de gezondheid van de vissen.

Controleer regelmatig of er geen slangen wordt belemmerd en de watercirculatie continu is. Deblokkeren of onmiddellijk vervangen eventueel verstopte leidingen.

Sommige verscheidenheid aan vis te vormen tot een eco-systeem gemakkelijker. Als u het uitbreiden van uw repertoire om meer dan alleen de standaard Tilapia, moet u rekening houden met de verschillende voedings- en excretie patronen van de verschillende soorten, en hoe dit de stroom van uw omgeving zal beïnvloeden. Het verhogen van uw aantal vissen, ongeacht de soorten zullen uw flow regeling ingewikkelder te maken, en moet worden gedaan met uiterste voorzichtigheid en oplettendheid.

Het bijhouden van een continue stroom kan een beetje trial and error te nemen, maar met de juiste zorg, zal uw flow op snelheid in een mum van tijd.