antwoorden over lood in de verf

De verfindustrie heeft geen gebruik gemaakt lood in haar producten voor vele jaren, maar er zijn nog steeds bezorgdheid van consumenten over dit heavy metal. Lood is bruikbaar in vele industriƫle processen en bereide producten, maar het kan ook schadelijk zijn, vooral voor zuigelingen en peuters.

Hoewel verven vandaag de dag geproduceerd, geen lood, lood aanwezig is in de verf van sommige oudere woningen. Als de oude verf is afgestoken, peeling of barsten, of als het op een wrijvingsoppervlak (rond deuren of ramen), botsingsoppervlak (dorpels of plinten), of op een oppervlak dat een jong kind kan mond of kauwen, het kan gevaarlijk zijn .

Sommige artsen raden aan dat alle kinderen onder de 6 jaar hebben hun bloed getest voor lood minstens een keer per jaar. Vraag uw kinderarts of kliniek voor advies. Als een test wordt aanbevolen en laat uw kind bloedloodgehalte hoger is dan het zou moeten zijn, moet je de bron van lood te lokaliseren.

Als u vermoedt dat de bron is oude verf, zijn er verschillende tests die u kunt gebruiken om uit te vinden voor zeker, met inbegrip van home-testkits of laboratoriumanalyses van verf chips.

Als uw huis grote delen van loodhoudende verf in slechte staat bevat, kan vermindering van uw enige optie. Vermindering moet worden uitgevoerd door een erkende aannemer die is volledig opgeleid in de verwijderbare en de verwijdering van de leiding. Dit kan erg duur zijn. Echter, als je lak is in goede staat, kunnen er enkele eenvoudigere, minder dure interim oplossingen.

Experts zeggen dat een meer gemeenschappelijke blootstellingsweg dan kauwen of zuigen op verfspaanders is via-lood verontreinigde stof of bodem, die krijgt op de handen van kinderen en in hun mond tijdens de normale hand-to-mouth activiteit. U zult willen ervoor zorgen dat het oppervlak van stof in het huis is loodvrij. Een geaccrediteerd laboratorium kan helpen door het analyseren van een stof monster.

Als de testresultaten tonen significante hoeveelheden lood stof, kan gestoffeerde meubels en tapijten moeten professioneel worden gereinigd of zelfs vervangen. Evenzo, als beschadigd of bladderende verf wordt beperkt tot kleine stuwing gebieden, kan de beste oplossing te verwijderen en te vervangen.

Zodra verf intact is, kunt u in-place beheer stappen om dat zo te houden te nemen. Deze omvatten het opruimen van stof op vloeren. Maar niet een bezem of een gewone stofzuiger te gebruiken. Professionals maken gebruik van een speciale high-efficiency deeltjes lucht gefilterd vacuĆ¼m, en follow-up met natte dweilen.

Als u vragen heeft over lood in verf, contact opnemen met een professionele verf winkel voor advies.