acryl afwerking vs stuccostructuur

Samenstelling en Fabricage

color Options

Stoot of water absorbeert

Toepassing en Drogen

Onderhoud en Duurzaamheid

Acryl stucwerk afwerkingen gebruikt als laatste coating voor beton basen, met acryl wordt veel later dan stucwerk geïntroduceerd. Deze laatste is gebruikt eeuwenlang terwijl de eerste alleen al enkele tientallen jaren. Hoewel beide zijn groot afwerkingsmaterialen, er diverse verschillen tussen beide, en wist deze helpen huiseigenaren of aannemers beslissen welke optimaal gebruik te maken als afwerkmateriaal. Hier zijn een aantal gemeenschappelijke verschillen tussen de afwerking.

Sinds stucwerk is van oudsher gebruikt in bouwprojecten, maakt het gebruik van natuurlijk voorkomende materialen. Stucwerk bestaat uit zand, kalk en cement, terwijl acryl is synthetisch. Deze spreuken het verschil, wat suggereert welke is een meer milieuvriendelijke afwerking te gebruiken. Aangezien huiseigenaren de laatste beslissing wat betreft afwerking materiaal, is het aan de contractant het verschil tussen beide verklaren.

Aangezien acryl afwerkingen zijn synthetische, ze komen in vele verschillende kleuren geschikt voor elk type achtergrond. De kleur is ook consistent en vrij uniform. Het kan worden gemaakt in lichte tinten en in donkerdere. Sinds stucwerk houdt slechts een paar pigmenten, de kleur is niet zo flexibel. Hoewel er gekleurd stucwerk afwerkingen, zal huiseigenaren niet een grote variatie daarvan. Dit is de reden waarom degenen die liever kleurrijke huizen hebben gebruikt acryl afwerking als een alternatief voor stucwerk.

Stucwerk zullen vocht absorberen en donkerder van kleur als het nat is. Echter, acryl afwerking behouden dezelfde kleur zelfs wanneer bevochtigd. Acryl staat niet toe dat vocht door het membraan te passeren, maar zal damp toch mogelijk te maken. Sinds stucwerk dezelfde waterbestendigheid terrein als de acryl afwerking heeft, fabrikanten zeehondenjagers die kunnen worden toegepast op stucwerk.

Er is een groot verschil als het gaat om de toepassing en droogprocessen van zowel acryl en stucwerk afwerkingen. Acryl droogt vanaf de buitenkant, wat betekent dat het moet worden toegepast wanneer de externe omstandigheden het toelaten. Het wordt aanbevolen dat de finish niet wordt toegepast wanneer de temperatuur onder de 40 graden F. Als het weer is te koud, de acryl afwerking zal niet zo snel als het moet droog. Aangezien stucwerk behandelingen om te harden, kan op elk moment worden toegepast, ongeacht de temperatuur waarbij laag of hoog.

Stucwerk en acryl geen hoge onderhoud, en kunnen beiden worden geverfd met een kleur ook. Ten aanzien van duurzaamheid, is stucwerk geprobeerd en getest, en het doet blijken te zijn zeer duurzaam. Aangezien acryl is een relatief nieuw materiaal, is het niet gemakkelijk om te zeggen of zij de tand des tijds tientallen jaren kan weerstaan, maar bewijst duurzaam voorlopig worden.

Bij de beslissing over welk type afwerking te gebruiken, zorg ervoor dat u kennis te nemen van de bovenstaande informatie voor begeleiding. Hoewel beide hebben voor- en nadelen, de beste ding om te doen is om een ​​juiste toepassing om de duurzaamheid te bereiken te garanderen.