7 soorten sheetrock verklaard

1. Wallboard / Baseboard

2. Water-resistant

3. brandvertragende of Brandwerende

4. Geïsoleerde

5. Misbruik-resistente

6. Cement Board

7. Glasvezel

Als u een huiseigenaar die van plan is om een ​​verbouwing te doen, is de kans groot dat u gaat installeren of vervangen van een aantal sheetrock. Voordat u uw project te beginnen, moet u de verschillende soorten gipsplaat die beschikbaar zijn, omdat het type dat u gebruikt hangt af van de ruimte die u zullen werken aan en de kwaliteiten die je wilt dat de sheetrock hebben te verkennen. De panelen komen meestal in 4×8-voet stukken, maar ook andere maten beschikbaar zijn, zoals kleinere twee voet stukken verkocht voor het patchen. Zij bieden twee soorten edge: een vierkante rand, die meestal op muren, versmalde rand die vaker wordt gebruikt aan plafonds. Hier is een overzicht van de verschillende soorten en hun toepassingen.

Dit type van gipsplaat is de fundamentele aard. Het is een van de lichtste en meest gebruikt aan plafonds. Het komt gewoonlijk in ½-inch tot 3/8 inch dik en is geschikt voor de meeste wanden in een kamer.

De kamers die een hoge luchtvochtigheid, zoals badkamers, keukens en wasruimtes moet waterbestendig gipsplaat hebben. Dit materiaal is niet waterdicht of schimmel-proof, maar het kan meer vocht weerstaan ​​dan normaal. Standard sheetrock is ook gevoelig voor kromtrekken in de kamers een hoge luchtvochtigheid, maar de waterbestendige soort niet. Het is soms aangeduid als groenboard of Blueboard gipsplaat door zijn blauw of groen backing.

Dit type van gipsplaat wordt beschouwd als niet-brandbaar. Dit betekent dat het aan vlammen weerstaan ​​gedurende 45 tot 60 minuten, afhankelijk van de dikte. Het wordt vaak gebruikt in hotels en appartementen vuur van eenvoudig uitspreiden van de ene eenheid naar de andere te houden, zodat het kan worden geblust voordat de gehele opbouw gaat. Het wordt ook gebruikt in de oven, keukens, en de bijgevoegde garages. Het is het duurste type gipsplaat en de meest effectieve breedte is 5/8-inch panelen. Het zal meestal worden aangeduid met “brandvertragend.

Geïsoleerd sheetrock is voor kamers die slechte isolatie hebben en warmte niet vast te houden. Ze hebben een sterke soort polyfoam kern, maar ze zijn net zo makkelijk als gewone gipsplaat snijden. Ze kunnen ook nuttig zijn in gebieden met extreme veranderingen in de luchtvochtigheid, omdat ze zijn gegarandeerd niet te vervormen.

Dit type van sheetrock is ideaal voor speelkamers, high-traffic gebieden, zoals gangen, kelders en garages. Ze zijn meestal ½ tot 5/8 inch dikte en een extra duurzaam papier rond en een versterkte kern effect beter dan andere types weerstaan.

Cementraad gipsplaat gemaakt van dunne bladen van cement met lagen van met polymeer beklede, glasvezelnet aan beide zijden. Het wordt vaak gebruikt in keukens en badkamers als de steun voor tegels, maar het wordt ook gebruikt als onderlaag voor leisteen en steengroeve tegel. Dit sheetrock biedt ook een niveau van waterbestendigheid, en sommigen zelfs opgenomen om te worden gebruikt als de vloer beschermers en wand schilden in kamers met houten kachels en kachels.

Glasvezel gipsplaat wordt gemaakt van een vochtwerende gips kern die is bekleed aan beide zijden met glasvezel. Het is eigenlijk beter bestand tegen water en schimmel dan de typische waterbestendig gipsplaat en is zeer eenvoudig om mee te werken, waardoor het een van de meest populaire vormen van gebruik.