6 routertabel veiligheidstips om te onthouden

Lees het Handboek

Kill Switch binnen Reach

losse kleding

Leunend over je werk

Het beveiligen van uw Wood

Veiligheids uitrusting

Met behulp van een router tafel kan u helpen bij nauwkeurige randen en ingewikkelde ontwerpen toe te voegen aan uw houtbewerking projecten. Van het maken van pen- en huurder gewrichten om patronen te scrollen, de router tafel biedt eindeloze mogelijkheden. Zoals alle elektrische gereedschappen, is er echter een zeker gevaar betrokken bij een router tabel. Omdat je niet de router zelf hanteren, maar het hout u werkt, kan er een neiging om te vergeten dat u gebruik maakt van een krachtig hulpmiddel zijn. Om ervoor te zorgen dat uw projecten veilig te krijgen gedaan, vergeet niet om deze fundamentele veiligheidstips te volgen.

handleiding van uw eigenaren is de belangrijkste veiligheidsvoorziening op uw router tafel. Elke router tafel is anders, dus zelfs de meest ervaren houtbewerkers nodig hebben om de handleiding te lezen voordat u aan de slag. De eigenaren ‘handleiding zal geen speciale veiligheidsmaatregelen te beschrijven is voorzien van uw router tafel heeft, evenals veiligheidsvoorschriften.

Wanneer de dingen beginnen mis gaat wil je meteen afsluiten van de macht. Als u rond uw router tafel te gaan om te werken aan uw project, zorg ervoor dat je kunt kill switch van de machine te bereiken. Hit the kill switch bij het eerste teken van problemen om ernstige verwondingen te voorkomen. U kunt altijd uw project opnieuw op te starten, kunt u een vinger niet vervangen.

Bungelende kleding of sieraden, zoals koorden en kettingen, kunnen verstrikt raken in een elektrisch gereedschap van bewegende onderdelen voordat u eens beseffen het gevaar bestaat. Een router tafel spinning bit is geen uitzondering en omdat het open voor de exploitant, het vormt bijkomend risico. Bij het werken in de houtwerkplaats moet u voorkomen dat het dragen van kleding met losse eindjes, stopte sieraden en andere bungelende stukken binnen shirts of achter schorten.

Een draaiende frees zal snijden door het vlees net zo gemakkelijk als het snijdt door hout. Zelfs een gestopte frees is scherp en kan je serieus snijden. Het kan verleidelijk zijn om op te leunen over de router tafel om een ​​kijkje op uw werk te nemen, maar om dit te doen zet u in gevaar van het opensnijden je buik of borst. Wanneer je nodig hebt om je werk te zien vanuit een andere hoek, zet de router uit en lopen rond de tafel om een ​​goede, veilige look te krijgen.

Wanneer een spinning beetje pakt een los stukje schroot, kan het hout te schieten bij een gevaarlijke snelheid. Of u uw houten klem om een ​​bewegend gids of houd beide handen op je project, wilt u ervoor zorgen dat het hout u werkt is bevestigd aan de router tafel te allen tijde. Vliegende stukken schroot zijn niet alleen een gevaar voor u, maar voor anderen die werkzaam zijn in de houtwerkplaats ook. Vermijd ook werken kleine stukjes hout zo veel mogelijk, als ze zijn moeilijker om vast te houden aan en breng uw handen te dicht bij de draaiende frees.

Veiligheid begint bij preventie. Voordat u begint te werken op uw router tafel, zorg ervoor dat je zelf hebt beschermd tegen mogelijke gevaar. Veiligheidsbril, handschoenen en een lederen schort zal alles beschermen u tegen de splinters uw router tafel kan uitspugen.