5 stappen om rommel te voorkomen

Heb ik dit nodig?

Heb ik opslagruimte voor dit artikel?

Ben ik het kopen van iets simpelweg omdat het in de aanbieding?

Ben ik het maken van een impuls aankoop?

Heb ik iets als dit al?

Voor 15 jaar, Dave Donovan werkte als elektricien voor de Universiteit van Pennsylvania, waar hij zich specialiseerde in elektrische installaties, het oplossen van problemen, onderhoud en reparatie in zowel de residentiële en industriële omgevingen. In 2005, Dave maakte de overgang van het werken aan elektrische systemen en home improvement projecten te schrijven over hen.

De pluimstaart Woodrat is een soort rat gevonden in de westelijke Verenigde Staten en Noord-Mexico. Deze eigenaardige rat staat bekend als “verzamelen” items, die zij vervolgens opgeborgen in zijn kleine, rommelige nest. Een andere naam voor deze verzamelaar van curiositeiten is het pak rat.

Net als deze kleine harige wezens, veel mensen hebben dezelfde drang om dingen van weinig of geen gebruik te verzamelen voor hen. Na verloop van tijd, het verzamelen bouwt en bouwt totdat de rommel begint op het dagelijks leven te leggen.

Als je een “pak rat,” en u wilt leren om jezelf te bevrijden van de rommel die je langzaam rond, vraag deze vijf eenvoudige vragen voor het opslaan een bepaald punt.

Nou, denk je? De meeste van de tijd, verzamelen we dingen die we denken dat we gaat nodig hebben of gebruiken op een dag. Dan, tien jaar later, hebben we nog steeds niet of ze nodig had. Als het is niet iets dat je weet zal een onmiddellijk aanstaande doel hebben, zich te ontdoen van het.

Als het item in kwestie nog niet is opgeslagen, zijn de kansen u niet de ruimte voor hebben.

Het maken van een aankoop alleen maar omdat er iets in de aanbieding is, of je hebt een coupon, vermindert niet alleen de hoeveelheid ruimte in uw huis, maar ook kost u geld – ja, zelfs als het te koop! Koop alleen de dingen die je nodig hebt, wanneer je ze nodig hebt.

Veel mensen lijden aan Koop nu Think Later Syndroom. Deze lijn van denken is vergelijkbaar met die grap over de agent die eerst schiet en dan zegt, “Freeze!” De schade is al gedaan. Als je jezelf in het midden van een impuls aankoop, lopen en neem een ​​dag of twee om te beslissen of je echt het punt nodig hebt. In de overgrote meerderheid van de gevallen, zult u helemaal vergeten over de “must-have” punt binnen 24-48 uur.

Pack ratten kunnen ook last hebben van het gevoel dat het hebben van een van iets is niet genoeg. Zij hebben behoefte aan een tweede of derde voor het geval het origineel pauzes, vermist of gestolen. Er is gewoon geen behoefte om collecties van de dingen samen te stellen die je al hebt – je kunt alleen gebruik maken van een tegelijk toch.

Als je de kracht en discipline om jezelf deze vijf eenvoudige vragen alvorens een aankoop, het aanvaarden van een hand-me-down, of het oppakken iets op uit de stoep op trash dag vragen kunt verzamelen, zul je beginnen met een aanzienlijke vermindering van de hoeveelheid merken van rommel in uw huis.

De volgende stap? Gaan door uw bestaande collectie van goederen om te bepalen of u echt elk punt nodig hebt. De waarheid zal je bevrijden … van rommel!