een temperatuur gids voor epoxy vloer installatie

Tip 1 – Pot Life and Cure Tijd

Tip 2 – viscositeit

Tip 3 – Special Temperatuur Epoxies

Tip 4 – Chemische Resistentie

Tip 5 – Verzachtend

Tip 6 – Verzending en vracht

Epoxy vloer coatings bestaan ​​uit twee componenten: de bodem en het hardingsmiddel. Deze componenten worden gemengd bij een voorgeschreven deel bepaald door de fabrikant van het product. Dit mengen wordt een chemische reactie die warmte afgeeft en hardt het mengsel. Kenmerken van deze coatings zoals houdbaarheid, viscositeit, uithardingstijd, etc.-zijn nauw verwant aan temperaturen van de componenten op het moment van mengen. Het is om deze reden dat wanneer het mengen van hen, is het belangrijk dat u bekend bent met de relatie tussen temperatuur en deze epoxy eigenschappen. Raadpleeg de onderstaande informatie om goed te mengen en het gebruik van deze coatings.

In het algemeen zal Epoxymengsels hard worden binnen enkele minuten of uren na te zijn gemengd, afhankelijk mengen aanbevelingen van fabrikanten. Maar je kunt regelen, of aan te passen, dit verharding (cure) tijd of pot leven door het veranderen van hun temperaturen terwijl je ze te mengen. Bijvoorbeeld: om uit te breiden met 100 procent van de uithardingstijd van de epoxy coating die u gebruikt, hoe lager de temperatuur met 18 graden F. Om uithardingstijd te verlagen met 100 procent, verhogen de temperatuur met 18 graden Fahrenheit.

U kunt epoxy gebruiksvriendelijker en makkelijker om mee te werken als je de temperaturen in het bereik van 60 graden te houden tot 70 graden F terwijl u werkt met hen in hun vloeibare toestand te maken. Bij een hogere temperatuur zal ze dunner en sneller verharden, waardoor u een kortere werktijd. Bij een lagere temperatuur worden ze dikker en geven u een langere werktijd.

Als u liever werken met deze coatings onder speciale temperatuur situaties kunt u een product dat beter in koudere of warmere omgevingen zal presteren nodig. Als dat zo is, houd er rekening mee dat sommige epoxy coatings zijn ontworpen om uit te harden bij temperaturen zo laag als 35 graden Fahrenheit.

In projecten waar u verwacht een epoxy dat bijzonder goed bestand tegen corrosie in gebruik met staal en beton nodig hebt, zijn er coatings gemaakt voor dit gebruik. Waar je epoxy’s die goed werken met chemische stoffen in temperaturen tot 300 graden of in water bij temperaturen van 212 graden, dan kunt u deze speciale coatings te vinden.

Bij de toepassing van epoxy coatings, rekening houden met de mogelijke kenmerken van epoxy coatings nadat deze uitgehard (gehard). Deze coatings behouden hun hardheid en duurzaamheid bij temperaturen onder nul graden F, maar zijn niet zo duurzaam hogere temperaturen. Sommige epoxy beginnen te verzachten bij temperaturen zo laag als 140 graden. Diezelfde coatings zal opnieuw verharden als temperaturen worden verminderd, maar voor toepassingen waar extreme temperaturen waarschijnlijk, moet u kijken naar epoxy coatings die worden vervaardigd speciaal voor gebruik in extreme lage of hoge temperaturen.

Epoxy coatings die moeten worden verscheept moeten worden ingedeeld. In het algemeen heeft een hogere kwaliteit coating geen Haz-mat (gevaarlijke stoffen) scheepvaart classificatie nodig. Maar die geclassificeerd als hoge-temperatuur of UV-bestendige coatings, zal vereisen soms haz-mat verzendkosten die vaak zal verhogen hun aankoopprijs.