een complete gids voor blade types ijzerzaag

Met behulp van een ijzerzaag

Wanneer gebruikt u een ijzerzaag

regelmatig Blade

raker Blade

golvende Blade

Hoewel alle ijzerzaag werkt op dezelfde manier, zijn er een aantal verschillen in de bladen dat deze tools te gebruiken. Een ijzerzaag is bedoeld voor gebruik op metalen of pijp. De 3 soorten ijzerzaag bladen beschikbaar zijn bedoeld om te worden gebruikt op verschillende soorten metaal, en het is belangrijk om te weten wat het juiste type van het blad voor de baan. Lees verder om meer over de ijzerzaag en regelmatig zijn, raker en golvende bladen te leren.

Er zijn twee soorten ijzerzaag frames. De eerste heeft een vaste lengte, terwijl de andere bladen van verschillende lengtes kan aannemen. Dit kan belangrijk zijn als je een groter stuk metaal of pijp te snijden. Het blad past in de berichten die op het frame. Wat veel mensen zich niet realiseren is dat je de berichten in verschillende posities kunt instellen voor uw eigen individuele wensen. U kunt verplaatsen naar links en rechts of boven en beneden. Omdat u ook het blad kan positioneren op de palen, zodat de tanden draaien in beide richtingen, is er een grote mate van veelzijdigheid in een ijzerzaag en de manier waarop je de messen te gebruiken.

U kunt een ijzerzaag te gebruiken voor het snijden van alle soorten metalen. Waar je dunne metalen te snijden, dan heb je alleen een mes met fijne tanden nodig. Een grotere baan, als een dikke ijzeren pijp, zal een mes dat veel minder tanden bevat op elke duim van het blad nodig. U kunt bladen kopen met een verschillende hoeveelheid tanden per inch, in het algemeen variërend tussen de 14 tanden per inch helemaal tot 32 tanden per inch.

De reguliere ijzerzaag blad is degene die de meeste mensen gebruiken, omdat het blad dat meestal zal komen met het gereedschap bij je koopt in de bouwmarkt. Echter, het is alleen gemaakt voor gebruik in zachtere metalen die ijzer-vrij zijn zoals aluminium of tin. Met een gewone ijzerzaag mes, de tanden afwisselend links en rechts en elkaar raken. Dit kan de eerste paar slagen moeilijk te maken, maar zodra het metaal volledig is gescoord door de tanden van het blad, zal het werk snel te gaan.

Het is gemakkelijk om een ​​asfaltwerker ijzerzaag mes te identificeren, omdat de tanden zijn in groepen van drie. Het blad ziet er misschien vreemd, maar het is zeer effectief op dikke metalen stukken zoals ijzeren pijp.

Verwacht niet dat de taak om snel te gaan. Je moet nog steeds in een hoop werk te zetten in cuting de pijp, maar dit is zeker de juiste mes voor de zwaardere taken die u zult tegenkomen met een ijzerzaag. Met behulp van een gewone ijzerzaag mes voor het snijden ijzeren pijp is gewoon te resulteren in een bot mes en veel frustratie.

Waar het metaal is dun, maar niet die van de zachte soort, wil je een golvende mes passen op uw ijzerzaag. Neem een ​​kijkje en je zult zien waar het blad dankt zijn naam als de tanden draaien van links naar rechts in een golfpatroon. Dit is bedoeld om een ​​gladde snede in hardmetaal geven, hoewel je het niet zou moeten gebruiken op dik metaal.