De voordelen van het installeren van een hout gashaard

Major Voordeel: Efficiency

Voordelen: Installatie

inzetstukken

volledige open haard

Rekening houdend met alle beschikbare types, het installeren van een houten gashaard moet worden gedaan na zorgvuldige afweging van alle opties. Of het nu gas, elektriciteit of hout of hout pellet gevoed, zal de voorbereidende werkzaamheden verschillen. Elke installatie proces is anders gezien het assortiment van thuis types. Een van de voordelen van een gashaard is dat het niet een schoorsteen vereist. Direct ontluchting naar buiten evenals het verzenden aangedreven verwarmingsbuizen naar andere kamers van het huis zijn mogelijkheden.

Het grote voordeel voor het installeren van een houten gashaard is de efficiëntie. Veel ouderwetse, traditionele open haarden, of metselwerk of nul klaring modellen, zijn totaal inefficiënt. Niet alleen hebben ze vaak een rendement zo laag als 15 procent, maar ze kunnen het probleem verergeren door het opstellen warme binnenlucht naar buiten. Het verbranden van hout vergt zuurstof voor brandstof, en als het niet kan krijgen van buitenlucht, het was zuigen indoor lucht in de ruimte.

Wood gashaarden worden gevoed door aardgas, maar hebben een traditionele uitstraling en aura. Uitgerust met naturalistische, keramische houtblokken en real-looking “gloeiende kolen”, kan men nauwelijks het verschil tussen een open gashaard en een echte open haard. In termen van de installatie, is er geen schoorsteen, rookkanaal liner en schoorsteen cap zorgen over te maken. Het installatieproces voor een gashaard verschilt afhankelijk van de soorten. Vol gas haarden zijn meer betrokken, die groot genoeg ruimte voor de behuizing, een directe ventilatiesysteem en eventuele aanvullende verwarmingsbuizen. Gashaard inserts, anderzijds, met een muurwerk of nul klaring open haard.

Voor woningen die een bestaande open haard die ofwel niet wordt gebruikt of volledig inefficiënt, overweeg dan een gas open haard invoegen. Ze komen in een assortiment van maten ontworpen om te passen in haarden van vrijwel elke grootte. De insert zichzelf installeert in de bestaande ovens, gevolgd door de surround panel en eventuele aangepaste paneel voor dat. Gas inserts vereisen ontluchting, maar dit kan vaak worden vergemakkelijkt door de schoorsteen.

Het installeren van een volledige gashaard behuizing is ingewikkelder, want het potentieel gaat ontluchten zonder de hulp van een schoorsteenkanaal. Zowel horizontaal- en verticaal tot beëindiging openingen zijn beschikbaar, afhankelijk van de woning. Ervan uitgaande dat het ontwerp van het huis zich niet tegen een horizontale rechtstreekse vent, het is iets efficiënter. Wil men naar andere kamers te verwarmen, wordt een stroom warmte kanaal moeten worden geïnstalleerd. Dit levert ook een ingebouwde ventilator om de warmte naar de andere locatie. State-of-the-art hout gas haarden zijn voorzien van een dubbele kamer direct vent. Hierdoor kan buitenlucht terwijl uitlaatgas gaat door de inwendige kern van de aars worden gebracht. Het is een zeer efficiënte en ruimtebesparend design.

Niet alleen een houten gashaard eruit als een authentieke houtgestookte verscheidenheid, het is een ongelooflijk efficiënte manier om een ​​kamer of een hele huis te verwarmen. Met een rendement zo hoog als 85 tot 90 procent, bijna alle opgewekte warmte wordt volledig benut, met weinig tot niets van dien terug uit het huis getrokken.