air conditioning koker schoonmaken

Stap 1 – Veiligheid

Stap 2 – Maak de Grille

Stap 3 – Het wassen van de Duct

Stap 4 – stofzuigen

Stap 5 – Ellebogen

Een airco duct krijgt veel gebruik tijdens de zomer. Het kan ook halen een grote hoeveelheid afval zoals haar, huisdier bont, stof en andere obstakels. Schoonmaken van een airco-kanaal zorgt ervoor dat de lucht stroomt beter en bevordert schonere lucht in uw huis. Het is een eenvoudige baan en duurt slechts een paar minuten voor elk kanaal. Zorg ervoor dat u de juiste apparatuur te dragen voor de baan en vergeet niet om elk afzonderlijk kanaal te reinigen.

Het is mogelijk dat uw air conditioning koker schimmel en meeldauw kunnen bevatten, dus je moet dragen van een gezichtsmasker en handschoenen om er zeker van zijn dat je niet ademen in een of krijgen op je handen. Om toegang te krijgen tot elke air conditioning koker, draai en verwijder elke grills dat het kanaal bedekt. Stel ze aan de ene kant.

Giet warm water en een beetje afwasmiddel in een emmer. Dunk elk rooster in de emmer en grondig af te vegen met een doek. Reinig ze volledig en spoel ieder in een andere emmer schoon water alvorens ze drogen.

Dompel een schone doek in een emmer met schoon warm water en wring het uit tot het enigszins vochtig. Bereik naar beneden in de air conditioning koker zo ver als je kunt en met de hand schoon door de doek omhoog naar u toe te trekken stof en vuil uit te brengen. Spoel na elke slag om ervoor te zorgen dat je het verwijderen van zo veel van het vuil mogelijk te maken. Houd het veranderen van het water zodat je niet terug zetten vuil in het kanaal.

Eenmaal klaar, laat elk kanaal om grondig te drogen.

Bevestig de slang aan op uw stofzuiger. Schakel de stofzuiger en duw de slang langs de vent zo ver mogelijk naar binnen. Afhankelijk van de luchtkanalen in uw huis, dit misschien niet echt te ver. Verwijder zo veel van de stof en vuil als je kunt met de stofzuiger.

Sommige puin mogelijk nog worden aangekoekt in de metalen leidingen en u kunt dit los met een borstel. Vacuum opnieuw om nog meer van het vuil te verwijderen en herhaal dit proces voor elk kanaal in uw huis.

Als u wilt zeer grondig in uw schoonmaak te zijn, kunt u gaan naar de kelder en draai de ellebogen van de airco kanaal voordat u de stofzuiger met de slang nog verder te komen in de leidingen. Wees gewaarschuwd, echter, dat u niet in staat zal zijn om een ​​volledige baan op een doe-basis. Voor een volledige reiniging, maken gebruik van een professionele service op jaarbasis om de leidingen schoon te maken en ervoor te zorgen dat uw familie altijd ademen schone lucht.

Maar, zult u nog steeds in staat om een ​​groot deel van de air conditioning koker dekken door uzelf. Wanneer u klaar bent met de stofzuiger, schroef de roosters terug op uw airconditioning koker schoonmaken voltooien.