aeroponics vs. hydrocultuur

Hydrocultuur dakbegroeiingsubstraat

Dakbegroeiingsubstraat Met Aeroponics

onderwerpen

Susan is een Master Tuinman en een duurzame woon- onderzoeker. Met een achtergrond in de voeding en uitgebreide kennis van de hele voedsel en wellness, Susan bevat duurzaam leven praktijken die de gezondheid van haar familie te verbeteren terwijl het verminderen van hun carbon footprint.

Het is mogelijk dat verschillende vormen van hydrocultuur landbouw toeneemt in populariteit en gemeengoed in de toekomst Amerikaanse huis. Als onze bodemkwaliteit blijft verslechteren, zijn meer mensen op zoek naar manieren om gezond voedsel voor hun gezinnen. Hydrocultuur tuinen kan gewoon het antwoord geven.

In een hydrocultuur systeem, planten groeien zonder bodem. In plaats daarvan worden zij gekweekt met toegevoegde voedingsstoffen in zand, grind of vloeistof. Aeroponics, een vorm van hydrocultuur, gebruikt geen groeimedium at all. Dit komt omdat planten geen bodem nodig om te groeien, en grond zelfs belemmeren de groei van de specifieke plant.

Omdat alle planten nodig hebben voedingsstoffen, de organismen verbruiken kostbare energie groeit wortels deze voedingsstoffen voor bloemen formulering en groei te vinden. Hydrocultuur systemen, zoals aeroponics, in plaats daarvan leveren voedingsstoffen rechtstreeks naar de bron.

De hydrocultuur systeem worden planten geplaatst in een groeimedium, zoals kokosnootschillen, perliet of kleikorrels. Een voedselrijke oplossing stroomt door de luchtige beplanting medium en levert voedsel voor de groei van planten.

Hydrocultuur systemen geven tuinders volledige controle over de afgifte van voedingstoffen. Planten hydrocultuur gegroeid veel grotere energie-efficiëntie dan planten geteeld in de bodem. Veel hydrocultuur systemen recyclen water, waarin afval sterk vermindert. In feite zijn deze bodem-teelten systemen slechts 10 procent van de hoeveelheid water die nodig is met conventionele teeltwijze en zijn vrij gemakkelijk te bouwen. Hydrocultuur tuinieren maakt geen gebruik van herbiciden of pesticiden, en zulke tuinen vereisen weinig ruimte en zijn niet afhankelijk van groeiseizoenen. In plaats daarvan gebruiken ze kunstlicht.

Omdat de voedingsoplossing tussen planten wordt geleid, is het mogelijk dat water gebaseerde ziekte snel reizen tussen hen. Ook, hydrocultuur systemen, met inbegrip aeroponics, met een beroep op elektriciteit en vereisen dure generator back-ups te dekken voor stroomuitval. Substraatteeltsysteem kan ook duur op te zetten vanwege de aard van de gebruikte uitrusting. Echter, als je eenmaal hebt de set-up systeem, het is goedkoper dan een traditionele tuin te werken.

Het aeroponics systeem maakt geen gebruik geen groeimedium. Planten worden gesuspendeerd in een donkere ruimte, terwijl een voedzame oplossing wordt gesproeid op de wortels op bepaalde tijdstippen.

Omdat plantenwortels worden geïsoleerd en er is geen beplanting medium, zal planten die worden geteeld met deze opgeschort, beneveld systeem maximale opname van voedingsstoffen krijgen. Een aeroponic systeem, zoals hydrocultuur systemen, kan ook worden geassembleerd thuis.

Zonder lade systemen zoals aeroponics zijn gevoelig en vereisen voortdurende aandacht van de pH en nutriëntendichtheid verhoudingen. Deze bijzondere vorm van de teelt is moeilijk voor beginners te begrijpen en mag alleen worden geprobeerd door degenen die zijn geavanceerde en vertrouwd met dergelijke systemen.