6 verschillende soorten lichtschakelaars

1. drukknop lichtschakelaar

2. licht schakelaar

3. Selector lichtschakelaar

4. Naderingsschakelaar

5. Optische Switch

6. Dimmer Light Switch

De enthousiaste huiseigenaar zullen blij zijn om te weten dat lichtschakelaars in een verscheidenheid van soorten en ontwerpen die elke toepassing en woondecoratie past kon komen. Het beste zou zijn om de soorten lichtschakelaars beschikbaar in de markt om een ​​nauwkeurige idee van wat voor soort of type schakelaar te gebruiken voor toekomstige of bestaande verlichtingsinstallaties leren kennen.

Moderne technologie heeft lichtschakelaars nodig om te evolueren en bieden innovatieve manieren om te besparen verlichting en energie te verbeteren. Hier is een lijst van zes types van lichtschakelaars die variëren van de basis tot de meer geavanceerde vormen.

De drukknopschakelaar kunnen komen in verschillende configuraties hoe het wordt geactiveerd en gesneden. Dit soort schakelaar een dubbele positie apparaat dat kan worden ingedrukt en losgelaten. Sommige soorten drukschakelaars zijn uitgerust met een veermechanisme dat de inschakelknop terugkeert naar zijn oorspronkelijke stand wanneer het circuit wordt ingeschakeld. De knop kan worden ingedrukt weer naar het circuit uit te schakelen. Andere soorten in staat stellen op de knop te zinken toen ingeschakeld en weer de kop opsteken wanneer uitgeschakeld.

Dit type lichtschakelaar is de meest voorkomende vorm van lichtschakelaar meeste en wordt gebruikt voor de meeste verlichtingstoepassingen voor woningen en gebouwen. Tuimelschakelaars worden bediend door een hefboom die een hoek in twee standen, zodat de schakeling in- en uitgeschakeld. Tuimelschakelaars kan de hendel te rusten op beide posities, draaien de schakeling in of uit.

De schakelaar kan worden bediend door ofwel een draaiknop of hendel die meerdere posities voor de juiste keuze van de schakelaar functies te activeren. Dit type licht schakelaar kan ook worden geleverd in een twee-modus configuratie vergelijkbaar met een schakelaar en kan worden bediend door de hendel of met de klok mee en tegen de klok in.

Zonder al te technisch, het naderingsschakelaar werkt door gebruik te maken van een sensor die de huidige activeert wanneer een persoon in een kamer en uitschakelt wanneer de persoon de kamer verlaat. Er zijn geen externe schakelaars gebruikt. Dit type van de lichtschakelaar is gebruikelijk op de meeste moderne woningen en zal hulp in energiebesparing te helpen.

De foto-elektrische schakelaar maakt gebruik van een sensor die niveaus of hoeveelheden van het licht in de omgeving te meten en activeert het circuit wanneer het gebied is zwak. De schakelaar wordt automatisch uitgeschakeld wanneer de normale lichtniveaus worden hersteld. Dit type schakelaar wordt vaak gebruikt op straatlantaarns of lichte berichten maar recente ontwerpen zijn de foto-elektrische schakelaar ideaal voor de meeste home toepassingen. Deze lichtschakelaar zal nuttig zijn in de tuin te bewijzen, veranda en elke plaats waar licht nodig is, zolang het gebied wordt blootgesteld aan natuurlijk licht in de overdag.

De dimmer lichtschakelaar regelt de stroomtoevoer naar het systeem dat de lamp in staat te stellen een instelbare hoeveelheid licht uitzenden. Dit voegt de broodnodige ambiance tot de slaapkamer of woonkamer en is een interessante manier om vrienden te vermaken. Vergeet niet dat een dimmer staat lamp moet worden gebruikt bij de beslissing om een ​​dimmer lichtschakelaar te gebruiken.