6 soorten HDMI-kabels verklaard

Type A

Type B

Type C

Type D

categorie 1

categorie 2

Omdat er veel verschillende soorten HDMI kabels verschillende doeleinden en functies, is het belangrijk om de onderlinge verschillen hoogte keuzes over HD setup. Als u het vervangen van uw oude kabels, moet u weten of de nieuwe u koopt compatibel met uw apparaten. Als u probeert om uw systeem te upgraden naar betere prestaties te bereiken, moet u de voordelen van de verschillende soorten kennen, en welke het meest effectief voor uw behoeften zijn. Wat volgt, moet u een goed overzicht van de verschillende soorten HDMI-kabels die beschikbaar zijn.

Type A HDMI-kabels zijn de originele kabels ontworpen voor gebruik met HDMI 1.0 geschikte apparaten. Ze hebben 19 pinnen, waardoor ze voldoende bandbreedte om te werken met de meeste HD-apparaten geven.

Type B-kabels zijn in wezen een verbeterde versie van de Type A-kabel. In plaats van 19 pennen, Type B kabels 29. Dit geeft hen veel meer bandbreedte, waardoor ze nuttig zijn voor een extreem hoge resolutie schermen.

Net als Type A kabels, zijn Type B kabels bedoeld voor gebruik in combinatie met HDMI 1.0.

Type C kabels andere variant basistype A model, maar met enkele belangrijke verschillen. Terwijl ze dezelfde 19 kunnen als Type A kabel, zijn ze verschillend geconfigureerd om te passen in een kleinere ruimte. Dit komt doordat Type C kabels zijn ontworpen voor gebruik met draagbare toestellen die HD HDMI 1,3 gebruikt.

Vanwege hun gelijkenis kan een Type C kabel worden gebruikt als vervanging voor een Type A kabel met behulp van een converter.

HDMI-kabels van dit type zijn specifiek voor HDMI 1.4 geschikte apparaten. Zij 19 kunnen, maar zijn veel kleiner dan de type A of type C kabels.

Categorie 1-kabels zijn getest en gecertificeerd voor gebruik op 74,5 MHz. Hoewel kabels die niet als categorie 1 HDMI-kabels zijn gelabeld daadwerkelijk in staat zijn om draaien op deze snelheid, of zelfs sneller, er is geen garantie dat ze dat zullen doen, omdat ze niet officieel zo betrouwbaar getest als kabels voor de certificering.

Categorie 1 kabels worden gezien als de standaard voor HDMI-kabels, en zal perfect functioneren in de meeste gevallen.

Categorie 2 HDMI-kabels zijn een verbeterde certificering ten opzichte van categorie 1 kabels, en omdat dit ze worden beschouwd als high speed kabels. Categorie 2 kabels zijn getest en gecertificeerd om te werken op 340 MHz.

HDMI-kabels, net als alle kabels, last hebben van signaalverlies. Als gevolg van dit feit, alle HDMI kabels werken beter als ze korter zijn. Het is gemakkelijker om een ​​hoge kwaliteit korte kabel te maken dan een lang en die een hoge kwaliteit lange kabel vereist duurdere materialen.

Hierdoor is het goed mogelijk om een ​​kabel die niet eens een categorie 1 kabel specificatie, maar werkt eigenlijk sneller dan een categorie 2 kabel. Dit is echter zeer onwaarschijnlijk tenzij de kabel kort.