6 praktische toepassingen voor een infrarood temperatuursensor

1 – Manufacturing

2 – Telecommunicatie

3 – The Weather

4 – Infrared in Art

5 – Motion Detector

6 – Niet-contactpunten

Een infrarood temperatuursensor kan worden gebruikt voor vele verschillende toepassingen. Terwijl het leger en sterrenkundigen gebruiken voor geavanceerde toepassingen, zoals geleidingssystemen en onderzoeken ruimtevaart bestaan ​​andere dagelijks gebruikt voor deze sensoren. Infraroodthermometer betreft warmte en dit type licht niet te zien met het blote oog. Bijna alles is uit een soort van infrarood licht te geven.

Een van de belangrijkste dagelijkse gebruik van een infrarood temperatuursensor in fabricage. Een infrarood sensor zorgt ervoor dat alle machines werken op optimale prestaties. Dit type constante controle moet de productiviteit te verhogen en te verzekeren dat alle producten worden geproduceerd in de hoogst mogelijke kwaliteit. Een uitstekend voorbeeld is een temperatuursensor gevonden in jouw auto. Als de motor opwarmt teveel dan kan delen van de motor beschadigen. Daarom krijgt u een waarschuwing wanneer de temperatuur te hoog beklimmen.

Er is een specifiek type van korte afstand communicatie die infrarood gebruikt. Deze zijn meestal binnenshuis gevonden in gebieden met een hoge dichtheid van individuen. Het zal niet gaan door muren, zodat het kan worden opgenomen. Een voorbeeld van een infrarood communicatie is dé tv-afstandsbediening. De communicatie is licht een laserstraal van infrarood licht en wanneer het de ontvanger raakt zal het apparaat zodanig te veranderen als het veranderen van kanalen, afstandsbedieningen en het in- of uitschakelen.

Dit type van infrarood sensor wordt ook vaak aangetroffen in weersatellieten. Het kan beelden te produceren op basis van de infrarood temperatuur die informatie over de wolken, oppervlakte temperatuur van het water, land temperatuur kan bieden en de oceaan oppervlakte-eigenschappen te vinden. De verschillende soorten wolken zullen verschillende metingen te bieden, zodat u kunt onderscheiden tussen Stratus of Cirrus wolken. Het enige probleem met dit soort gebruik is dat mist de sensor kan verwarren. Bovendien als de land- en watertemperaturen gelijkenis vertonen, kan de satelliet niet in staat zijn om het verschil te onderscheiden.

Hoewel niet iedereen deze infrarood functie mag gebruiken, kan het worden gebruikt om kunstwerken te onderzoeken. Het is mogelijk om te bepalen of er een onderliggende patroon onder de toplaag. Dit wordt voornamelijk gebruikt voor authenticatie, maar kan ook informatie over hoe de kunstenaar werkte. Veel kunst verzekeringsmaatschappijen zullen dit proces te gebruiken.

Een passieve infrarood sensor is in het hart van bewegingsmelders. Dit type detector pikt de infrarode straling van objecten die zijn pad kruisen. In principe zal de infrarood sensor in te voeren. Als de infrarood temperatuur overeenkomt met een set bereik voor indringers dan zal een alarm klinken. De meeste mensen zullen de sensor ingesteld op te halen menselijke warmte. Een erg goede sensor kunnen filteren honden en andere dieren.

Er zijn ook enkele situaties waarin contactsensoren niet kan worden gebruikt. Dit kan te wijten zijn aan de omgeving of alleen de plaatsing van het object. In dit geval kan een infrarood sensor worden gebruikt om de temperatuur te bepalen. U kunt een temperatuur onmiddellijk te lezen krijgen, omdat deze sensoren hebben de snelste responstijd. Dit is perfect voor hoogspanning, bewegende objecten en hoge temperaturen waar contact thermometers niet werken.