5 tips voor het verwijderen van spuitlijm

1. Alcohol

2. Clay

3. Nail Polish Remover

4. schrapen

5. Meet Your Maker

onderwerpen

Spray lijmen zijn duurzaam en nuttig, in het bijzonder in het vervaardigen en naaien. Echter, omdat dit soort lijm is een vernevelde spray, het heeft een nare neiging om zich te verspreiden en te krijgen op meer dan alleen uw beoogde oppervlak.

Gelukkig zijn er een aantal eenvoudige tips voor het verwijderen van nevelkleefstof uit verschillende oppervlakken zonder beschadiging van uw harde werk.

Op laminaat, kunststof, sommige metalen, en vele andere afwerkingen, isopropylalcohol is een fix alles. Giet een beetje op een schone doek en wrijf het over het getroffen gebied. De lijm zal beginnen om onmiddellijk af te pellen, en het bewijs van de puinhoop zal worden gegaan in geen tijd.

Echter, deze snelle oplossing niet voor alle oppervlakken. Isopropylalcohol kan de afwerking op hout of geverfde oppervlakken beschadigen, dus check de fles eerste zorg ervoor dat u niet meer kwaad dan goed doen.

Op gladde oppervlakken, in het bijzonder metaal, een klei bar, zoals die worden gebruikt in auto detaillering, veilig en zonder schade aan uw afwerking plukken van de lijmresten. Start gewoon de klei bar over het gebied als je zou doen als u het oppervlak werden polijsten, en de lijm wordt opgehaald, zonder enige slijtage.

Op extra hardnekkige lijm vlekken, probeer dan een beetje nagellak remover. Het is gemaakt van dezelfde stoffen als verfverdunner, maar het is niet zo sterk of schadelijk. Plus, het is waarschijnlijk dat je al hebt in uw huis.

Toe te passen op een schone doek en veeg het gebied. Laat het zitten en te verzachten voor een moment, en veeg het af. De lijm zal ook komen.

Net als isopropylalcohol, moet je bewust zijn van wat voor soort oppervlak dat u gebruikt het op. Het zal de verf muren opstijgen en schade aan de afwerking van uw auto, dus zorg ervoor dat u alleen gebruik maken van het op rauw of onafgewerkte oppervlakken.

Als al het andere faalt, klauw heck uit vast op lijm vlekken. Als het oppervlak die is ontsierd met spray lijm is stevig genoeg om krassen te voorkomen, gebruik dan een scheermesje om de lijm weg te schrapen. Als u zich zorgen over de finish onder de spray lijm zijn, gebruik dan een minder schadelijke plastic schraper. Als je geluk hebt, zal deze beproefde methode van de truc voor u doen.

De meeste fabrikanten van lijmen ook specifieke producten die ontworpen zijn om hun kleefstoffen neutraliseren maken. Controleer de kleine lettertjes op de achterkant van de spray kan of ga naar de website van de fabrikant. Het is waarschijnlijk dat er een verwijdering product op maat gemaakt voor uw probleem.

Het bepalen van wat voor soort oppervlak dat u nodig hebt om de spray lijm te verwijderen uit is de belangrijkste stap in het uitzoeken hoe de lijm te verwijderen.

TIP: Als u slordige lijm problemen te voorkomen in de toekomst gebruik maken van schilderstape rond het gebied dat u zal spuiten. Het zal voorkomen dat rommel en maak schoon te maken een briesje.