over kast deurknoppen

Kast deurknoppen zijn een onmisbaar onderdeel van kasten hoewel ze vaak worden gebruikt om de kastruimte meer visueel aantrekkelijk. Ze worden meestal gezien in de vorm van een afgeronde handgreep-achtige structuur die eenvoudiger te openen en sluiten van de kast. Deurknoppen zijn eigenlijk een verbetering ten opzichte van conventionele kast handgrepen die zeer utilitair in hun presentatie. In dit verband hebben kast deurknoppen deze fundamentele definitie van handvatten overschreden als ze komen in een veel groter scala aan stijlen.

Kast deurknoppen zijn in wezen twee soorten. De eerste soort heeft een eenvoudig vergrendelingsmechanisme dat een sleutel moet de knop ontgrendelen van binnen en buiten. De tweede en even populaire variëteit is degene die geen vergrendeling configuratie heeft voorzien, kunnen deze deurknoppen vrij worden geopend met een lichte pull.

Vele malen deurknoppen worden in de kast voor louter esthetische doeleinden geïnstalleerd, zijn ze niet gebruikt voor een praktisch doel, maar worden gebruikt als accessoires om de stijl van de kast ruimte te vergroten of voor een overdreven styling element dat is gebruikt bij het ontwerpen van de kast in evenwicht te brengen deuren. Deze worden vaak genoemd dummy kast deurknoppen.

Op het gebied van styling, kan kast deurknoppen zeer eenvoudig van vorm zijn. De meest voorkomende basisvormen zijn de ovaal, rond, en de vierkante knoppen. Deze zijn meestal gemaakt van hout, messing, koper, kunststof, roestvrij staal of een combinatie gemaakt van deze materialen. Voor de meer veeleisende klanten zijn er Victorian, klassieke en Franse stijl deurknoppen die zijn gemaakt van dure materialen zoals platina, ivoor en porselein.