alternatief vervanger voor de boiler

Als u overweegt een boiler vervanging, denk je misschien dat uw opties zijn beperkt tot gas- of elektrische het verwarmen van water tanks of ketels. Echter, er zijn vele alternatieven voor de ouderwetse Werkwijze aardgas, olie of elektriciteit te verwarmen water in een tank en warmhouden hele tijd.

Hoewel de traditionele methode van het houden van warm water opgeslagen in een tank is een efficiënte manier om ervoor te zorgen dat warm water is altijd beschikbaar in uw huis, kan het onnodig verspillen kostbare natuurlijke hulpbronnen. Daarnaast is er een traditioneel warm water boiler of verwarming draagt ​​aanzienlijk bij aan uw maandelijkse rekeningen van nutsbedrijven. Daarom zal dit artikel u te wijzen in de richting van een aantal alternatieven die beter voor ons milieu en uw bankrekening zijn.

Tankless boilers

Tankless boilers zijn precies wat de naam impliceert. Ze zijn boilers die geen water hoeft te slaan in een tank. Integendeel, zij warmte het water direct als het door een kachel spoel of element passeert. Deze types van tankless boilers worden soms ook wel “instant” boilers.

Tankless boilers zijn verkrijgbaar in elektrische, LPG en aardgas variaties. Met dit type boiler, je nooit zorgen te maken over een tekort aan warm water. Anderzijds kunnen de meeste boilers zonder opslagtank grote hoeveelheden warm water levert tegelijkertijd. In feite, als de waterdruk op de boiler stijgt de temperatuur van het water gewoonlijk af.

Aan de zonnige kant, tankless boilers zijn veel milieuvriendelijker dan de standaard-tank op basis van boilers. Ze hebben geen energie te verspillen door het opwarmen van het water in de tank over en weer, totdat het wordt gebruikt. Ook moet dit type boilers geen last van de corrosie en roesten die boilers met tanks doen. Dit komt omdat water niet wordt opgeslagen en mineralen en sediment hebben een kans om zich in de bodem van de boiler tank niet. Dit betekent dat er meestal veel minder onderhoud geassocieerd met tankless boilers dan het type dat opslagtanks.

Zonne-boilers

Als u wilt helemaal af te stappen van het verspillen van kostbare middelen energie wanneer het verwarmen van het water in uw huis, overwegen de aankoop en installatie van een zonne-boiler. Zonne boilers werken op dezelfde wijze als elektrische boilers doordat zij gewoonlijk een opslagtank die wordt gebruikt om warm water op te slaan.

Het verschil tussen een standaard elektrische boiler en een zonne-boiler is echter de manier waarop het water wordt verwarmd. In plaats van elektriciteit, is een zonne-boiler aangedreven door de zon. Zonnecollectoren buitenshuis die worden gebruikt voor batterijen die de kracht die nodig is om de spoelen of verwarmingselement te verwarmen in de watertank voorzien in rekening gebracht.

Een zonne-boiler kan drastisch verminderen van het bedrag van uw maandelijkse elektrische factuur. Echter, dit soort boilers zijn meestal niet praktisch in gebieden die niet veel direct zonlicht niet ontvangen of hebben een ongewoon hoog aantal regenachtige dagen gedurende het jaar.