abs rem reparatie: hoe een abs sensor repareren

Stap 1 – Het verwijderen van de Wiel

Stap 2 – Het vinden van de Sensor

Stap 3 – Het verwijderen van de Sensor

Stap 4 – Het schoonmaken van de Sensor

Stap 5 – Vervanging

Als je een probleem hebt met je remsensor ABS, zul je ABS remmen gerepareerd. U bent niet waarschijnlijk om te weten dat er een probleem totdat het ABS lampje gaat branden in het dashboard. De meest waarschijnlijke ABS remsysteem reparatie die je nodig hebt om te ondernemen in dit geval is om de sensor schoon te maken. Dit is degene die je zelf kunt doen zonder enige gespecialiseerde apparatuur.

Om te beginnen, gebruik je lug moersleutel te lichtvaardig draai de wielmoeren. Krik de voorkant van de auto en leg deze op een paar kriksteunen. Verwijder nu de moeren op het wiel en trek het aan het remsysteem bloot te leggen. Draai het stuurwiel in de richting tegengesteld aan die waar je werkt. Bijvoorbeeld, om te werken aan de kant van de bestuurder, draai aan het wiel aan de passagierszijde.

De volgende stap in ABS rem reparatie aan de sensor te lokaliseren. Dit moet heel simpel als het wordt toegevoegd aan de suspensie. De sensor is bevestigd door een paar bouten. Neem je Ratchet en selecteer de juiste aansluiting aan te passen over de bouten. Je moet waarschijnlijk een extensie op de ratel om de bouten goed bereikt.

Met de bouten uit, kunt u de stekker uit de sensor. Wees voorzichtig, echter, zoals de lijn om deze op zijn plaats wordt gehouden door een andere 2 bouten. Deze zullen ook moeten worden gevonden en verwijderd voordat u deze ABS reparatie kan ondernemen.

Nu heb je de ABS-sensor in je hand, kunt u beginnen met schoonmaken. Gebruik schone lappen af ​​te nemen van de weg vuil. Je zult zien dat dit heel zwaar is aangekoekt over de sensor. Heeft elke vorm van chemische reinigingsmiddelen niet gebruiken op de ABS-sensor. Als je iets wilt vloeistof te gebruiken, neem dan een emmer sop voor het reinigen dan afspoelen met koud, helder water, waardoor de sensor de tijd om na te drogen.

Zodra u al het vuil van de voorkant van de voorkant van de sensor, zie je een zilveren strip. Dit is de werkelijke sensor, zodat u speciale zorg moet nemen om het grondig schoon te maken. Houd het reinigen totdat je al het vuil van de sensor hebt verwijderd.

Met de sensor schoon, kunt u beginnen met het vervangen van de ABS-sensor om het ABS remsysteem reparatie te voltooien. Begin met het inschroeven en vastdraaien van de bouten op de remleiding. Zorg ervoor dat de sensor op de juiste plaats zit, dan is de hand draai de bouten op de knokkel van de schorsing. Draai de volledig met de ratel.

Draai het stuurwiel zodat de wielen van het gezicht van de andere richting en herhaal de procedure met het andere wiel. Wanneer u klaar bent, zet de wielen weer op en draai alle bouten. Verwijder de krik stands en start de motor. De ABS lampje moet niet meer gaan en uw ABS remmen reparatie is voltooid.