6 voordelen van kleurstof zonnecellen

Goede prijs / prestatie

Goedkoop

Vermogen om te werken bij grotere hoeken en bij weinig licht

Lang leven

mechanische Robuustheid

De mogelijkheid om te werken bij lagere interne temperaturen

-Kleurstof zonnecellen (DSSCs), ook bekend als Grätzel cellen, zijn nieuwe uitvindingen in dunne-film zonnecellen. Deze zonnecellen hebben talrijke voordelen ten opzichte van hun tegenhangers en worden daarom vaak gebruikt in low-density toepassingen en draagbare snufjes. Hier zijn enkele van de voordelen van DSSCs.

-Kleurstof zonnecellen hebben een goede diepte in hun nanostructuur en dus goed absorberen de fotonen in het zonlicht. Voorts de in de cellen kleurstoffen zijn efficiënt in het omzetten van het geabsorbeerde fotonen in elektronen. De totale piekvermogen productie-efficiëntie van kleurstof zonnecellen ongeveer 11 procent, zodat zij het meest geschikt lage dichtheid toepassingen. Hoewel de efficiëntie van DSSCs minder dan veel van de beste dunne-film cellen, de prijs-prestatieverhouding verkregen door deze zonnecellen is superieur aan anderen.

De kleurstof zonnecellen zijn gemaakt van goedkope materialen en goedkoper te vervaardigen. Deze zonnecellen geen apparaat nodig en kan op elke flexibele ondergrond worden afgedrukt. Vanwege de lagere productiekosten, DSSCs minder duur in vergelijking met andere halfgeleider cellen.

De kleurstof gebruikt in kleurstof zonnecellen kunnen diffuus zonlicht en tl-licht absorberen. DSSCs werken ook bij bewolkt weer en weinig licht zonder veel impact op de efficiëntie, terwijl de andere traditionele cellen zou mislukken bij verlichting onder een bepaald bereik. DSSCs hebben een zeer lage cutoff. Dit maakt ze geschikt voor het uitvoeren van kleine apparaten binnenshuis. Deze zonnecellen werken ook bij verschillende kijkhoeken, hetgeen maakt de cellen absorberen meeste beschikbare zonlicht.

In tegenstelling tot andere dunne-film cellen, doe-kleurstof zonnecellen niet worden afgebroken in het zonlicht in de tijd. Deze eigenschap maakt de cellen te lang duren. Zij zullen niet frequente vervangingen nodig.

DSSCs zijn mechanisch robuust. Ze zijn gemaakt van lichtgewicht materialen en vereisen geen speciale bescherming tegen regen of bomen of andere zware voorwerpen. Dit maakt ze gemakkelijk te gebruiken en te onderhouden.

Naarmate de temperatuur stijgt, worden sommige elektronen in halfgeleiders mechanisch geduwd geleidingsband. Vandaar de siliciumcellen bescherming nodig door het bedekken in een glazen doos. Dergelijke cellen raken makkelijk verhit en dus de efficiëntie sterk verminderd als gevolg van oververhitting. Deze situatie wordt geëlimineerd in de DSSCs. Omdat kleurstof zonnecellen bestaan ​​uit slechts een dunne laag kunststof, warmte wegstraalt gemakkelijk om de interne temperatuur te verlagen. Deze verlaging van de temperatuur op zijn beurt helpt bij het vergroten van de efficiëntie van de zonnecellen.