6 fouten te vermijden bij het kweken kamperfoelie wijnstokken

1. De aanplant te laat in het seizoen

2. te weinig water in de eerste plaats, Too Much Water Later

3. Onjuist gebruik van meststoffen

4. Slechte Timing Bij het snoeien

5. Mold Van slechte ventilatie

6. Onjuiste Ondersteuning

onderwerpen

Alle soorten van kamperfoelie planten vallen in twee categorieën: 1) overkoepelende struiken en 2) twinning ranken, met de grote meerderheid zijn klimplanten die zorgen voor aantrekkelijke kamperfoelie wijnstokken. Deze kamperfoelie wijnstokken produceren trompetvormige bloemen, honing-achtige geuren en zoete nectar die vlinders, kolibries en zelfs mensen die genieten van de bemonstering van de nectar te trekken.

Dit type van de wijnstok is heel makkelijk om te groeien wanneer correct geplant en onderhouden. Als je merkt dat je moeite hebt om je kamperfoelie wijnstok te bloeien, kunt u het maken van een aantal van de volgende fouten in de zorg voor uw installatie.

Deze fouten komen vaak voor, maar gelukkig, ze zijn ook gemakkelijk te verhelpen.

Kamperfoelie wijnstokken moeten worden geplant in de lente in koudere klimaten, omdat hun wortels bloeien als koel en schaduw. Zorg ervoor om te wachten tot de laatste vorst alvorens ze te planten.

Als de timing is eindelijk recht, zoek een plek voor het planten, waar ze de volle zon krijgt, of op zijn minst, een gedeeltelijke blootstelling aan zon. Plant je kamperfoelie op een bodem diepte van 18 inch en leg een organische meststof of compost over de top 3 inch.

Dit type van de wijnstok is gevoelig voor de hoeveelheid water en vocht die zij ontvangt. Wanneer u eerst uw kamperfoelie planten, zal de plant een aanzienlijke hoeveelheid water nodig om het te helpen groeien. Echter, tegen de tijd dat de zomer komt uw wijnstok zal worden meer versterkt en hoeft alleen maar kleine hoeveelheden water, zelfs tijdens droge periodes. Veel mensen maken de fout om te blijven de plant gelijkmatig over deze verschillende stadia, dat is een duidelijke recept voor schadelijke overbewatering in de zomermaanden water te geven.

Het belangrijkste doel is niet om de wijnstok met overtollig vocht te voorzien, maar om het bescheiden niveau van vocht, dat is juist voor bloeiende behouden. Vocht vast te houden, mulch de voet van de plant zwaar. Een 2-inch laag van gedroogde bladeren, dennennaalden, of boomschors maakt een ideale mulch voor de kamperfoelie wijnstok.

Aan het begin van het groeiseizoen, voeg een gebalanceerde meststof (10-10-10) rond de basis van de plant. Zorg ervoor dat u kiest voor een gecontroleerde afgifte variëteit. Midden in de zomer, bemesten opnieuw met een uitgebalanceerde formule vloeibare meststof tot continue bloem bloeit aan te moedigen.

Wees vooral voorzichtig niet te veel te bevruchten. Veel telers niet beseffen dat ze deze fout hebben gemaakt, totdat het te laat is omdat de dingen gewoon goed zal lijken op het eerste. Het gebruik van te veel kunstmest zal nog steeds leiden tot de bladeren om te gedijen, waar de eerste indruk van een succesvolle wijnstok zal geven, maar de overtollige mest zal een negatieve invloed hebben op de bloei langs de lijn. Houd de grond pH tussen 6,1 en 7,8.

Laat planten goed ingeburgerd voordat snoeien te worden. Snoeien kamperfoelie te vroeg kan ofwel vermindering van het aantal bloemen de wijnstok produceert of de dood van de hele plant. Kamperfoelie wijnstokken moet worden toegestaan ​​om te groeien gedurende twee jaar voor het snoeien. Snoei licht tijdens het groeiseizoen om nieuwe groei te stimuleren. Met lichte snoeien, alleen verwijder de oude en bloeide-out bloemen.

Oudere scheuten op gevestigde planten moet in het voorjaar worden verwijderd om later de bloei te stimuleren. Het is veilig om de plant terug 1/3 voor een grote snoeien snijden. Eind februari-maart zijn de ideale tijd om de meeste kamperfoelie wijnstokken snoeien.

Kamperfoelie wijnstokken zijn gevoelig voor echte meeldauw en schimmels. Om de kans op het ontwikkelen van deze op de wijnstok te verminderen, zorg ervoor dat er voldoende luchtcirculatie rond uw planten. fabriek altijd in de open lucht.

De meeste kamperfoelie wijnstokken worden geteeld met ondersteunende systemen, maar soms zijn ze gegroeid als bodembedekker voor erosiebestrijding. Bij gebruik van ondersteunende systemen, is het belangrijk om ze correct te gebruiken. Het hekwerk of prieel moet worden in plaats voor het planten. Dit verwijdert de mogelijkheid van beschadiging van de plant wanneer het proberen om een ​​hekwerk te installeren op een gebied waar een plant al is gevestigd.

Plant de wijnstok 6-12 centimeters van de steun aan voldoende ruimte voor haar om te groeien mogelijk te maken. Zodra de wijnstok begint het beklimmen van de steunregeling, bind het aan het prieel met behulp van een sterke, elastisch materiaal, zoals stroken van oude nylon kousen. Steekt het materiaal tussen de steel en het steunsysteem te voorkomen dat de stelen aan elkaar wrijven.