5 tips voor het gebruik van schuurpapier op een oppervlak

Gebruik de juiste Grit

Soorten Schuurpapier

Hout

schuren

Veiligheid

Schuurpapier is een van de meest nuttige dingen in de werkplaats. Niet alleen kan het glad en vorm hout, maar het kan vlekken te verwijderen en schilder vanuit allerlei oppervlakken. Deze dagen is er geen zand in schuurpapier. Het is eigenlijk schuurkorrel van verschillende soorten op schuurpapier vast. Weten hoe je schuurpapier goed te gebruiken zal de snelheid van de werkgelegenheid en maken het werk veel eenvoudiger.

Om schuurpapier efficiënt gebruiken moet je de juiste korrel te gebruiken voor de baan. Schuurpapier is verkrijgbaar in vele verschillende korrels. Hoe lager het getal hoe grover schuurpapier wordt. Voor ruwe jobs wil dat je een grof schuurpapier gebruiken, en je ook nodig dat voor het verwijderen van verf van metaal. Voor meer delicate werk kiezen voor een fijnere korrel. Als u bent schuren tussen de lagen verf, bijvoorbeeld, waar je gewoon een licht schuren nodig heeft, kies dan een zeer fijne korrel, en hetzelfde geldt voor afwerking schuren.

Het type schuurpapier u kiest, kan een verschil maken in hoe snel en soepel je de baan doen. Met schuurpapier gemaakt van aluminium oxide, bijvoorbeeld, kun je alles snel te doen, omdat de korrels zijn zeer scherp. Als je probeert om zand iets naar beneden, dit is de krant van uw keuze. Siliciumcarbide schuurpapier is veel fijner en werkt goed voor het schuren neer tussen verflagen. Tenslotte schuurpapier gemaakt van granaat is wat je wilt eventuele krassen veroorzaakt door andere sandings verwijderen.

Bij schuren ruw hout, te beginnen met een grof schuurpapier en geleidelijk te verplaatsen door middel van fijnere grits iets heel fijn (200 grit of meer) om een ​​zijdeachtige afwerking te geven. Om schuurpapier stof uit het hout te verwijderen, wrijf het met een tack doek. Het stof zal vasthouden aan dit zonder het hout steeds plakkerig en de tack doek kan later worden weggegooid.

Bij het schuren van hout moet je altijd volgen het graan om het beste effect te bereiken. anders te doen zal gewoon laten het hout ruw. Als u het verwijderen van verf van metaal of andere oppervlakken met schuurpapier, bewegen het schuurpapier in een cirkel. Druk niet te hard naar beneden. Het is niet nodig en gewoon verslijt het schuurpapier zo veel sneller. Het papier kan het werk goed te doen zonder al te veel druk. Blijf gewoon stoppen en het controleren van uw werk en daar overstappen op een fijnere korrel indien nodig.

Als het schuurpapier heeft verstopt raken door stof, met een borstel om het schoon te maken voordat u verder gaat. Dit kan vaak gebeuren met ‘gesloten grit “schuurpapier, waarbij de gehele papier is bedekt met grit. In ‘open grit “schuurpapier slechts ongeveer 50 procent van het papier is bedekt met grit. Wees ervan bewust, echter, zal dat schuren sneller te gaan met gesloten korrel.

Bij het gebruik van schuurpapier van elk type moet u een stofmasker en een veiligheidsbril te dragen. Goggles zijn te verkiezen boven glas, omdat ze het intoetsen van de kleine deeltjes van stof uit de buurt van de ogen. Op dezelfde manier zal een stofmasker al het stof te stoppen van het invoeren van uw neus en mond, waardoor ademen een stuk gemakkelijker.