alle feiten over de biologische compostering

plaats

ingrediënten

Werkwijze

voordelen

Karen Thurber heeft meer dan 15 jaar van de tuinbouw ervaring, en ze persoonlijk geïnstalleerd en ontwikkeld tientallen eeuwige tuinen. Haar expertise loopt het gamma van sier landschapsarchitectuur naar plantaardige tuinieren. Karen is ook de eigenaar van haar eigen-groenteteelt bedrijf. Ze geniet grondig opleiden van haar klanten en het publiek over de vele unieke aspecten van het tuinieren.

Composteren is dat het inschakelen van microorganismen aan organisch materiaal breken op een gecontroleerde wijze in aanwezigheid van zuurstof.

TIP: Onze deskundige tuinieren adviseur, Karen Thurber voegt daaraan toe: “Er zijn vele methoden van compostering, van de stapel in de achtertuin om vermicomposting in uw kelder Laat je niet intimideren door één methode vinden die voor u werkt…”

U kunt uw eigen biologische compost maken door het bouwen van een stapel op de grond en het te bedekken om warmte en vocht vast te houden. Wilt u een afgesloten ruimte te gebruiken, kunt u een bak te gebruiken. Het beste is om een ​​container die is overdekt en heeft geen gaten of spleten hebben gebruiken.

Kies een plek die is op zijn minst een paar voeten weg van een nabije structuren. De ideale locatie is een zonnige plek in uw tuin.

Composteren werkt het beste als je een gelijk mengsel van groene en bruine ingrediënten te gebruiken. Green ingrediënten voor compostering ook mest, bijproducten van gewassen, plantaardige schillen en grasresten. Brown ingrediënten zijn bladeren, stro, houtkrullen, karton, papier en zaagsel.

Vermijd ingrediënten zoals vlees, zuivelproducten, gekookt voedsel, en de hond of kat strooisel, omdat deze ongewenste ongedierte kunnen uitnodigen. Vermijd het toevoegen van planten die last hebben van wortelrot of andere dergelijke bodemziekten. Deze ziekten kunnen worden overgedragen naar gezonde planten zelfs nadat de compost is voltooid.

Verzamel een mengsel van gelijke hoeveelheden groene en bruine ingrediënten in een bak. Het mengsel moet een laag ten minste 2 voet lang te maken. Een grotere stapel is nog beter. Het zal helpen behouden van de warmte en vocht beter. Meng de ingrediënten goed, en water als je mix. Tijd, aangezien de microben beginnen te werken aan de compost, zal opwarmen. Draai de compost met een hooivork om de paar weken. Wanneer het mengsel niet meer op te warmen, stop draaien van de hoop rond, en laat het ongestoord. Zorg er altijd voor dat de hoop is vochtig en belucht. Het draaien van de stapel belucht de compost.

Organische compostering kan variëren van 6 weken tot een jaar. Het eindresultaat zal een verkorte, donkerbruin, aardse stof die aangenaam ruiken zijn. Voor het beste resultaat, laat de compost rijp voor een paar maanden alvorens het te gebruiken.

TIP: Karen stelt: “Om het composteringsproces te versnellen fijn versnipperen al het materiaal voor het toevoegen aan de paal en draai de stapel vaak.”