6 tips voor het transplanteren van wortelen

Wortelen zijn een van de meest voedzame wortelgroenten en worden gekweekt in bijna elk deel van de wereld. Ze zijn rijk aan vitamine A en worden beschouwd als goed voor ogen te zijn. Naast de landbouwkundige, worden wortelen meestal gekweekt in tuinen en achtertuinen. In tegenstelling tot de planten die groeien uit zaden, nieuwe wortel planten groeien uit de wortels. Dit is de reden waarom groenten zoals wortelen naar de andere kan worden gekweekt door het transplanteren van groenten uit de ene plaats door middel van plantaardige wortel verplanten methoden. Door dit te doen is een relatief moeilijke taak in vergelijking met het planten van zaden in de bodem als men moet op letten geen letsel of schade de plant tijdens het transplanteren van proces. Er zijn een paar eenvoudige tips die moeten worden gevolgd door tuinders, terwijl het transplanteren van wortelen.

Harden de Plant

Dit proces omvat bewust houden van de fabriek in de open voor enige tijd voordat ze het planten in de grond. De tijd die voor het harden gewoonlijk varieert van 5 tot 8 dagen, afhankelijk van de aard van de plant. Bij wortelen, de omgevingstemperatuur speelt een belangrijke rol bij het hardingsproces, te veel of te weinig warmte kan schade aan de plant.

Controleer de bodemtemperatuur

Voor het planten van de wortel in de aarde, is het noodzakelijk eerst weten de bodemtemperatuur, die idealiter tussen 65 ° F en 75 ° F valt. Als de temperatuur van de bodem niet ideaal, wordt voorkomen dat de plant goed groeit.

Het verwijderen van onkruid en onnodige steentjes uit de grond is belangrijk. Zorg er ook voor dat de pH-waarde van de grond in de buurt van 6,5. Deze dagen zijn er elektronische bodem testers beschikbaar, die informatie over de bodemtemperatuur te bieden. Bovendien moet de samenstelling van de bodem te identificeren. Een grond die verstoken van essentiële voedingsstoffen mogelijk niet goed ondersteunen de gezonde groei van de plant. U kunt ook voedselrijke bodems, die gemakkelijk beschikbaar zijn, uit de markt.

juiste Timing

Het transplanteren van de wortels is geen garantie voor haar gezonde groei. De timing moet ook perfect zijn. Het is in het algemeen raadzaam om wortelen op een bewolkte dag transplantatie om langdurige blootstelling aan zonlicht te voorkomen. Vermijd planten wortelen als de temperatuur te hoog of te laag omdat de wortels kunnen beschadigen. Kies een regenachtige dag te wortelen te planten want het zal de wortels te helpen bij het vaststellen van een stevige grip op de bodem.

Juiste gebruik van meststoffen

Het is goed om natuurlijke mest te gebruiken om essentiële voedingsstoffen te planten. Tegenwoordig verschillende typen meststof zoals wortel builders mogelijk bruikbare micro-organismen zoals schimmels in de bodem leven. Zij op hun beurt helpen de wortels meer voedingsstoffen uit de bodem trekken. Tijdens het gebruik van meststoffen, moet men de hoeveelheid in gedachten te houden als hun overmatig gebruik zal waarschijnlijk contraproductief te zijn.

juiste afstand

Wortelen mag niet worden geplant diep in de grond. Het dient bij voorkeur worden geplant 3-8 inches onder het oppervlak en op een afstand van 15 inch van elkaar. Als ze dichtbij elkaar geplant, kan dit leiden tot concurrentie tussen de planten voor nutriënten.

Ongediertebestrijding

Wortel planten trekken verschillende soorten insecten en ongedierte zoals wortel wortel vliegen, aardvlooien, plantaardige snuitkevers, leger wormen en peterselie wormen. Om dergelijke aantasting door insecten en ongedierte te voorkomen, moeten deze goed worden behandeld met insecticiden en pesticiden van tijd tot tijd. Het is raadzaam om natuurlijke of biologische bestrijdingsmiddelen te gebruiken voor de bestrijding van ongedierte.