8 types van industriële kleefstoffen

1. Resins

2. Hot Melt

3. Neem contact op Spray

4. acryl

5. anaërobe lijm

6. Geleidende

7. Epoxylijmen

8. Druk Lijmen

Er zijn veel verschillende soorten industriële kleefstoffen op de markt, die in verschillende werksituaties en opdrachten door talrijke industrieën. Al deze soorten hebben een paar dingen gemeen: het belangrijkste is dat ze zijn ontworpen en ontwikkeld om de hoeveelheid geld en de tijd die nodig is bij het gebruik van hen. Bedrijven besteden veel geld in de ontwikkeling van efficiënte en effectieve industriële lijmen, daarom lijkt het erop dat er een win-win situatie voor zowel de gebruikers en fabrikanten. De verschillende soorten lijm zijn ingedeeld op basis van hun samenstelling of eigenschappen. Er is ook een extra classificatie gebaseerd op het mechanisme uitharding van de kleefstof. Curing is het proces van verharding het product met behulp van verschillende methoden, zoals chemicaliën of ultraviolet licht. De meest voorkomende vormen van industriële kleefstoffen zijn

Harsen zijn een type polymeer van synthetische oorsprong. Thermohardende harsen en thermostatische lijmsoorten, waardoor ze ofwel kunnen worden hervormd bij hoge temperaturen of ze kunnen niet worden remolded zodra het uithardingsproces is voorbij.

Smeltlijmen kan de gebruiker verharden en te verzachten hen wanneer ze maar willen, met behulp van warmte of koude. Smeltlijmen beschikken over een uitstekende hechting kwaliteit en eenmaal brandt kan bond echt snel om materialen. Een van de grootste voordelen van de smeltlijmen is dat als de gebruiker een foutje maakt tijdens de bouw, de lijm eenvoudig worden verholpen en opnieuw gebruikt.

Contact nevel kan de gebruiker verschillende items tijdelijk of definitief te binden. Nevelkleefstof kan worden gebruikt op oneffen en poreuze oppervlakken en is waterdicht en transparant. Contact sprays zijn flexibel en niet vlekken. Ze zijn vriendelijk als het milieu omdat ze geen gechloreerde ingrediënten.

De acryl kleefmiddelen enige tijd nodig om droge, tegenover andere soorten kleefmiddelen. Acryl stickers gebruiken een radicaal mechanisme dat bestaat uit 2 afzonderlijke componenten die bij elkaar te mengen, het creëren van de bonding functie. U kunt acrylhechtmiddelen vinden in 2 verschillende types, het oplosmiddel en emulsie degenen, die beide worden gebruikt in de bouw.

Anaërobe industriële kleefstoffen kunt instellen zonder gebruik van zuurstof of lucht, en zijn zeer geschikt voor het gebruik wanneer u het nodig om afdichtingen te vormen zonder het gebruik van warmte, zuurstof of zelfs licht. Deze lijmsoort kan binden verschillende soorten materialen samen zoals papier, metselwerk, kunststof, hout, rubber, glas, textiel, keramiek en elastomeren.

De geleidende lijm wordt gebruikt in de bouw en industrieën die moeten elektrostatische ontladingen, of radio en elektromagnetische interferentie te voorkomen dat zich voordoet als ze niet wilde. Geleidende lijmen kan warmteafvoer verbeteren, omdat ze vormen thermo-geleidende lagen tussen producten en componenten.

De epoxy lijmen worden op grote schaal gebruikt in bepaalde industrieën, zoals de automobiel- en luchtvaartindustrie, dit soort lijm kan snel en obligaties betonnen oppervlakken te genezen, als goed. Epoxylijmen worden ook gebruikt in de productie multiplex.

Deze soorten industriële kleefstoffen zijn populair en vaak, omdat het zeer efficiënt en vereist druk om verschillende oppervlakken aan elkaar te hechten.