5 tips voor decoupaging op glas

1. Maak de Base

2. Kopieën van de originelen

3. Gebruik de Achterkant van het Glas

4. Gebruik Thin Glue

5. Verwijder en Luchtbellen

onderwerpen

Het kan moeilijker te decoupage glas dan veel andere oppervlakken. De reden hiervoor is decoupage gaat lijmen papier uitsparingen, schilderen en, zo nu en dan, met behulp van bladgoud. Al deze procedures vereisen een medium te hechten aan de ondergrond. Wanneer het substraat is glas, het gladde niet-poreuze oppervlak kan hechten van alles om het problematisch te maken. Om te houden van het krijgen gefrustreerd tijdens het beoefenen van deze vorm van kunst, denk aan de volgende vijf tips.

Opdat het kunstwerk kleeft aan het glas, kan geen stof of vuil op het blijven. Om de basis prep, wassen met water en zeep. Water kan niet het glas schoon te maken zo grondig, alsof dat nodig is. Nadat is gewassen, moet glas met alcohol worden gereinigd en opnieuw gedroogd.

Zelfs als glas is niet het substraat, is het altijd een goed idee om kopieën van de originele kunst die zal worden gesneden voor de decoupage te maken. Kopieën zijn net als een verzekering dat een project kan besparen wanneer de oorspronkelijke poging misgaat. Als de back-up kopieën moeten worden gebruikt en werden gemaakt op een inkjet printer, gebruik dan een laag vochtgehalte lijm om de inkt uit vlekken te houden.

Breng de kunst aan de zijkant van het glas, dat niet is aangeraakt. Bijvoorbeeld, als een poging om een ​​glas schotel decoupage, draai het plateau over en de uitgesneden beelden van toepassing zijn op de bodem. De beelden zullen nog steeds zichtbaar door het glas en de lak die wordt toegepast om de kunst af te dichten zal het gladde oppervlak van de schijf niet vervalsen. Ook met de kunst op de rug, voedsel dat wordt geplaatst op de schaal zal nooit aan de lak.

Decoupage lijm neigt tros wanneer aangebracht op niet-poreuze oppervlakken zoals glas. Om dit te voorkomen is het verstandig om dun de lijm als het wordt toegepast. De eenvoudige manier om dit te doen is eerst en dan dompel de lijm penseel in het water in de lijm voordat borstelen op de kunst. Als back-up kopieën die op een inkjetprinter gedrukt moet worden en de lijm opeenhoping omdat deze te dik is, kan het nog steeds mogelijk de lijm zonder vlekken de inkt te dun. Indien niet, kan het noodzakelijk zijn om verschillende lijm proberen of maak laser kopieën van de inkjet afbeeldingen. Met behulp van een penseel, verf de lijm op het glas en daarna om de afbeelding ook. Druk op het kunstwerk tegen het glas en laten drogen.

Het oppervlak van het glas is glad en te kijken als het is geschilderd, moet de decoupage ook. Zorg ervoor dat eventuele luchtbellen zorgvuldig te verwijderen door ze uit te wrijven met een vinger of met een rubberen brayer. Een rubberen brayer is een instrument dat kan worden gevonden op de meeste kunst winkels en is als een deegroller gemonteerd op een penseel handvat. Het rollend gedeelte is gemaakt van zacht of hard rubber, zodat het het glas onder de kunst niet bekrassen. Zodra alle bubbels weg zijn, breng dan een decoupage afwerking lak om het project te voltooien.