6 tips voor het oliën van uw hydraulische log splitter

1 – Controleer de motorolie

2 – Bleed de Cilinder

3 – Voeg de olie

4 – Verander het oliefilter

5 – Verandering Hydraulic Fluid

6 – Verandering Motorolie

Een hydraulische brandhoutkliever splitst logs in brandhout. De splitter heeft een kleine motor. De motor loopt een pomp aan de olie onder druk in het hydraulisch systeem. De hydraulische cilinder drukt het hout tegen de bijl-achtige plaat aan het einde van de splitters met het hout splitst.

Voor elk gebruik motorolie moet worden gecontroleerd. Om de motorolie te controleren, de stekker uit het logboek splitter. Neem de juiste maat van de inbussleutel en plaats deze in de peilstok hoofd. Trek de peilstok en veeg het met een schone doek. Plaats vervolgens de peilstok. Trek er weer uit en controleer de niveaus tegen de markeringen op de peilstok. Vul olie bij als dat nodig is.

Een hydraulische brandhoutsplijter moet om efficiënt te werken worden gehandhaafd. De hydraulische cilinder kan luchtovermaat in hebben en die het vermogen verminderen. U moet het ontluchten van het systeem voor haar goed te laten werken. Bloeden de cilinder te verlengen de zuigerstang helemaal uit. Verwijder de olievulschroef. Draai de release schroef snel. De zuigerstang zal duwen in de cilinder en verwijder de lucht uit de olie vulopening. Steek de stekker weer in.

Een andere reden voor verminderd energieverbruik is dat de hydraulische olie laag is. Met het oog op meer hydraulische olie toe te voegen neem de olievulschroef. olie toe te voegen totdat het 75% vol. Volg daarna de bovenstaande stappen om het systeem te ontluchten.

Olie in de splitter wordt gepompt door een filter. Van tijd tot tijd moet je het filter te vervangen. Neem gewoon uit de oude en er wat glijmiddel op de “O” ring. Plaats de nieuwe filter aan en draai de hand naar beneden.

Om de hydraulische vloeistof veranderen zet de splitter op blokken of zagen paarden, zodat u naar de aftapplug kunt krijgen. Dan zet een container onder de plug. Verwijder de olie vuldop. Volgende trek de aftapplug zodat de hydraulische olie naar buiten en in de container kan weglopen. Als alle olie is afgetapt uit vervanging van de aftapplug. Giet vervolgens de vervanging olie door een trechter plaats in de vulopening. Het duurt ongeveer 6 liter olie naar het reservoir te vullen. Neem nu de trechter. Controleer het oliepeil met de peilstok.

Voor het wijzigen van de motorolie zet een opvangbak onder de aftapplug. Haal de peilstok en de aftapplug. Laat de olie in de container. Als alle olie is afgetapt uit vervanging van de stekker. Vul het reservoir door een trechter. Voeg ongeveer 1 halve liter olie. Haal de trechter en controleer dan het oliepeil met een peilstok.

Het handhaven van zowel de hydraulische olie en de motorolie van uw hydraulische houtkloofmachine zal helpen om goed te werken. Het zal ook de levensduur van de machine verlengt.