5 types van atv banden

1. General Purpose Tires

2. modderbanden te spelen in het water

3. Paddle banden voor de Beach

4. Sneeuw Banden voor koude klimaten

5. Trail Banden voor Camping en Wandelen

Als u eigenaar bent van een All Terrain Vehicle (ATV), moet u zich bewust van de verschillende soorten van ATV banden die voor uw voertuig beschikbaar zijn. Hoewel de ATV waarschijnlijk geleverd met universele banden, zijn er verschillende soorten beschikbaar die geschikt maakt voor verschillende types van het rijden zijn. Met dat in gedachten, hier is wat informatie over de verschillende soorten van ATV banden die beschikbaar zijn en wanneer u ze zou moeten overwegen voor uw voertuig.

Algemeen doel ATV banden zijn het type dat meestal geïnstalleerd wanneer u een all terrain voertuig te kopen. Deze types van banden zijn niet specifiek voor enig doel, maar zijn bedoeld om vooral worden gebruikt op wegen en snelwegen. Echter, kunnen ze worden gebruikt voor incidenteel gebruik off-road. Als u alleen van plan op uw ATV rijden af ​​en toe, dit type band is meestal de beste soort te bezitten.

Als u zult gaan off road nogal een beetje met je ATV, en zal spelen in de modder een veel, zul je ATV banden die speciaal zijn gemaakt voor dit doel willen. ATV modder banden zijn ontworpen met grote verschillen en onregelmatige loopvlak afstand om een ​​betere grip in de vochtig en vochtige bodem van modder te waarborgen. De banden zijn ontworpen om spinning zoveel mogelijk te weerstaan. Ze zijn echter meestal niet ontworpen voor high-speed gebruik op de wegen en snelwegen.

Voor ATV’s die vrijwel uitsluitend worden gebruikt op stranden, zijn peddel banden aan te bevelen. Paddle banden lijken op grote ballonnen met peddels op het gezicht van de band. Er zijn meestal slechts enkele grote loopvlakken op de band, vandaar de naam peddel voor de banden. Ze kijken meer als een peddel op oude rivierboot dan ATV banden. Hoewel ze effectief zijn bij zand, worden ze gewoonlijk niet aanbevolen voor andere soorten gebruik. In feite, hardlopen paddle banden zand op de snelweg of een spoor kunnen ze snel beschadigen.

Winterbanden voor alle terrein voertuigen zijn ook nogal vreemd in uiterlijk. In plaats van verticale loopvlakken die draaien rond de omtrek van de band, ze hebben horizontale loopvlakken dat een partij zoals sneeuwkettingen te kijken. De sneeuwketting als draden, zodat de banden grip in de sneeuw in plaats van spinnen in het. De banden ook meestal erg zacht en buigzaam rubber, die hen ervan weerhoudt spinnen in de sneeuw ook.

Trail banden zijn gelijk in ontwerp en uitstraling om modder banden. Echter, de treden op sleep banden zijn meestal een beetje dichter bij elkaar. Trail banden zijn ook gelijkwaardig aan general purpose banden in dat ze meestal kunnen worden uitgevoerd met weinig problemen op de wegen en snelwegen. Echter, sleep Banden van iets hardere soort rubber zijn duurder dan universele banden. Ook mogen ze niet worden gebruikt in diep water of zeer modderige terreinen.