Alles over geblazen glas

Geschiedenis van geblazen glas

Hoe werkt Glass Blowing werk?

Maakt gebruik van de geblazen glas

Als je denkt aan glas, je waarschijnlijk denken aan ruiten en andere vlakke oppervlakken het eerste, maar het negeren van geblazen glas is een grote fout. Glasblazen kan worden gebruikt voor vele doeleinden en vele verschillende eindproducten. Of je nodig hebt om te versieren, of gebruik maken van een functioneel object, kan geblazen glas u helpen. Wat volgt, moet u met een beter begrip van de technieken en de toepassing van glasblazen.

Hoewel de technologie die betrokken zijn aanzienlijk sindsdien gevorderd, hebben de mensen het maken van geblazen glas meer dan 2000 jaar. Oorspronkelijk was de enige beschikbare techniek werd bekend als vrije blazen. Deze techniek betrokken bevestigen van een stuk verfijnde, maar toch gesmolten glas aan het einde van een buis klei. De glasblazer zou vervolgens langzaam te blazen door de buis, het vormgeven van het gesmolten glas rond een luchtbel. Uiteindelijk zou het glas afkoelen, houdt de vorm werd in door de luchtzak. Terwijl vrijblazend is een eenvoudige techniek, is het mogelijk om de vormen produceert sterk variëren. Door roteren van de stuk glas terwijl deze nog zacht kan zijn eigen gewicht veroorzaken van vorm veranderen, waardoor vele mogelijkheden.

Vandaag de dag, glasblazen is heel anders dan toen het eerst werd uitgevonden. Hoewel het algemene principe blijft hetzelfde, heel veel meer technieken zijn nu beschikbaar als gevolg van de technologische vooruitgang. Eerst wordt gemaakt gesmolten glas in een oven. Vervolgens wordt overgebracht naar een tweede oven zogenaamde “glory hole” indien dit enigszins wordt gekoeld, maar gehouden op een constante temperatuur waardoor deze kan worden gewerkt. Tenslotte wordt het glas langzaam afgekoeld in een derde oven een “koeloven.” Deze techniek voorkomt dat het glas tegen scheuren.

Er zijn veel verschillende manieren waarop geblazen glas gewoonlijk wordt gebruikt. Enkele manieren zijn functioneel, ontworpen om een ​​specifieke nuttige object. Anderen zijn puur decoratief, met geen ander doel dan om esthetische waarde toe te voegen aan de omgeving. Natuurlijk zijn vele functionele voorwerpen gemaakt van artistieke waarde ook.

Vele functionele objecten, zoals schalen en vazen, zijn gemaakt van geblazen glas. Het is gemakkelijk te zien waarom dit het geval is. Hun ronde vormen zijn uitermate geschikt voor zijn, effectief, een gestolde zeepbel. Echter, ondanks de reden waarom bepaalde dingen zijn voor de hand liggende keuzes voor dingen uit geblazen glas te maken, is er een grote variatie in de vorm en het uiterlijk van deze schalen en vazen. Dit geldt met name als je eenmaal factor in de kleuren die ze kunnen komen in.

Bovendien is het belangrijk om zuiver decoratieve voorwerpen overwegen. Hoewel er veel decoratieve bolvormige objecten, is het belangrijk om te onthouden dat glas blijft flexibel en kunnen worden bewerkt met verschillende gereedschappen voordat het verhardt. Hierdoor zijn er veel voorwerpen van bijna elke vorm van geblazen glas. Kroonluchters, decoratieve gesprek stukken en ornamenten zijn alle gangbare. Als je het kunt bedenken, is de kans iemand heeft het uit geblazen glas gemaakt.