airless spuiten technieken uitgelegd

Bescherm jezelf

Bereid de verf

Prime de pomp

Oefen je techniek

Houd de verf waar u het wilt

Maak de apparatuur

Airless spuiten is een populaire techniek omdat het kost minder en is het makkelijkst te passen. Het maakt het ook makkelijker om oneffen oppervlakken zoals getextureerde plafonds en meubels te schilderen. Een airless spray unit bestaat uit een pompeenheid, een slang en een pistool. Omdat er geen lucht gebruikt om de verf dwingen een compressor is niet noodzakelijk. Dit vermindert overspray en de hoeveelheid verf in de lucht. De grootte van de gebruikte tip en de toegepaste druk bepaalt de hoeveelheid verf die wordt geleverd. Er zijn twee verschillende types van airless spray machines. Men heeft een hopper voor de verf en de andere heeft een buizen en slangen die in den verfemmer gezet. U kunt ook een omgekeerde tip die u toelaat om een ​​verstopping te wissen in de punt gemakkelijk.

Draag kleding om uw huid te dekken, samen met een veiligheidsbril en een gasmasker. De verf pistool staat onder druk dus houd uw handen uit de buurt van de top en nooit richt deze op iemand anders. Het pistool kan verf te injecteren onder de huid of veroorzaken van een scheur.

Vul de trechter op de veldspuit of zet de zuigbuis in de emmer afhankelijk van welk type spuit je hebt. Draai je fittingen.

Draai de pomp / recirculeren knop te recirculeren en zet de schakelaar. Laat het lopen voor een paar minuten. Stel je drukregeling tegen de laagst mogelijke druk met behoud van een solide fan patroon. Doe een test spray. Stel de druk een beetje tot je een consistent spuitpatroon.

Voor het beste resultaat, moet u het pistool op elke slag te activeren. U moet de handbeweging te starten voordat u de trekker over te halen. Laat de trekker net voor de stopplaats van uw swing. Deze methode zal te maken voor meer gelijkmatige dekking. Houd het pistool loodrecht op het oppervlak. Als je het geweer kantelen omhoog of omlaag zal het een zware ophoping van verf op de boven- of onderkant van de spray patroon veroorzaken. Het pistool wordt normaliter bij ongeveer 12 “. Maar je moet om te experimenteren met de afstand, want het hangt af van de hoeveelheid druk en de verf wordt gebruikt. Problemen zoals ongelijkmatige dekking of loopt kan het gevolg zijn van het gebruik van de verkeerde maat tip, de verkeerde druk, of een gebrek aan ervaring. De praktijk is de sleutel tot het bereiken van de beste finish.

Gebruik een verf schild om alle gebieden die u niet wilt verf op te beschermen. U kunt de tape off gebieden. Windows kan worden afgeplakt of besproeid met een “taping” vloeistof. Heeft u een vochtige doek of een spons klaar om veeg eventueel gemorste of overspray terwijl ze nog nat.

Reinig allemaal deel uit van de machine goed alvorens terug te keren naar de verhuurder, zodat je niet een vergoeding betalen. Voor het reinigen van de veldspuit rig uitzetten. Maak de slangen en het pistool door het pompen van water door hen tot het helder is. Maak de buitenkant van het toestel en de tip ook.