8 tekenen dat een ziek vat cactus geven

Zwarte droge gebieden op de Installatie

witte Littekens

Impact Damage Scars

Soft waterlogged gebieden in het Crown

Weke delen aan het Lichaam

Black Crusty Deposit

Yellow Scar Tissue

Gaten en schade aan de voet van de plant

Net als de meeste cactussen, het vat cactus is zeer veerkrachtig en kan herstellen van de meeste problemen. Door de structuur van de plant en de zeer trage groeisnelheid, oude verwondingen vaak zichtbaar blijven jaar. Probeer niet om een ​​oude blessure die eeltige dan behandelen. Het volgende zal een leidraad bieden om u te helpen identificeren en te begrijpen waarschuwingsborden voor cactus ziekten.

De plant is beschadigd door de vorst. De zwarte litteken is lelijk, maar kan niet worden gerepareerd.

De plant is verbrand vanwege de slechte oriëntatie na het uitplanten.

Deze littekens kan lelijk zijn, maar ze hebben geen invloed op de gezondheid van de plant.

Een cactus die zachte, donkere bruine gebieden toont op de kroon heeft een schimmelinfectie veroorzaakt door teveel water. De ziekte kan zich voordoen wanneer een vat cactus in de regen een lange tijd is geweest of is voortdurend bewaterd van boven. Er is geen genezing, dus zieke planten moeten worden verwijderd en vernietigd voordat de schimmel vormt vruchtlichamen hoofden en verstrooit sporen.

Planten die zijn getransplanteerd kunnen interne rottende schimmel ontwikkelen als ze slecht worden verplaatst. Vatcactussen mag alleen hebben hun wortels in de grond. De loop zelf moet vrij van grond zijn. Vaak kunnen onbedoelde schade aan de plant het probleem alleen maar erger maken. Deze interne rot kan niet worden teruggedraaid en kan alleen worden voorkomen door een goed beheer van de transplantatie.

Je zou een donkere bruine of zwarte afzetting op de vatcactus spotten. Als je goed kijkt, zou je een gat in de cactus huid direct boven de aanslag te zien. Deze schade wordt gedaan door de larven van de moneilema die uitkomen uit eieren geïnjecteerd in de plant. Hoewel de larven naar beneden kan graven naar de wortels van de plant en uiteindelijk doden, de beste manier om de plant te beschermen is om de kevers te verwijderen met de hand om de eileg te voorkomen. De kever is het meest actief in de vroege ochtend of ‘s avonds laat na regen. Vatcactussen kunnen herstellen van kleine beschadigingen heel goed en beschermd zijn voor een groot deel door de stekels.

De agave plant bug, dat is slechts de helft van een lange duim, voedt de huid van diverse cactussen. Het litteken is gevormd waar de bug gevoed en is een natuurlijke reactie van de plant. Deze bugs kunnen plaag op individuele planten te bereiken in de late zomer of vroege herfst. Hoewel de littekens en schade minor kunnen worden weergegeven, kunnen ze leiden tot de dood van de plant, dus behandel ze vroeg met insecticide zeep.

In tijden van ernstige watertekort dat u misschien rafelige gaten te zien aan de voet van een vat cactus, vaak met een aantal van de omliggende stekels afgebroken. Deze schade wordt veroorzaakt door kleine dieren zoals ratten en muizen op zoek naar water. De enige effectieve manier om de plant te beschermen is om hek het af totdat het tekort aan water eindigt. Zolang de schade gering is, zal de cactus worden getekend maar blijven gedijen. Deze schade kan schimmelsporen in de cactus mogelijk te maken, dus het moet worden gecontroleerd zo vroeg kan worden ingegrepen indien nodig.