8 technologie hacks voor huiseigenaren

1. een hub voor al uw apparaten

2. Upgrade uw thermostaat

3. Smarten Up Your Cameras

4. ramen en deuren Sensoren

5. Smart Sloten

6. Flood Sensoren

7. Smart Lighting

8. rookmelders

onderwerpen

John Casteele schrijft al meer dan 12 jaar, voor zowel print en webpublicaties. Een fervent DIY liefhebber, zijn huidige gebied van belang is domotica.

Science fiction al lang afgeschilderd de toekomst als een plaats waar de huizen zijn vol van de technologie, het automatiseren van dagelijkse taken en het verhuren van uw huis letterlijk met je praten. Tijdens het opzetten van een pratende huis wat werk zou nemen, zijn er een aantal technologieën beschikbaar die u kunt nemen in uw huis op dit moment om een ​​meer geavanceerde woning te bereiken. Hier zijn een aantal technologie hacks dat uw huis veiliger en meer interactief zal maken, en sommigen van hen gewoon kan zelfs bespaart u wat geld.

In films en tv-shows, smart homes hebben een centrale computer die alles regelt en herbergt de AI dat de eigenaar interageert met. Terwijl de meeste huis-technologie hacks niet een centrale computer nodig, met een domotica hub heeft kunt u verschillende apparaten met elkaar te verbinden. Een hub verbindt verschillende smart-geschikte apparaten en kunt u ze vanaf een centrale locatie, meestal het verstrekken van extra toegang op afstand via een smartphone app of beveiligde webpagina login ook.

Deze hubs maken gebruik van een draadloos signaal dat werkt op een andere band dan uw WiFi-netwerk. Afhankelijk van de specifieke hub die u gebruikt, kan het verschillende draadloze bands te gebruiken met namen zoals “ZigBee”, “X10” of “Z-Wave.” Zorg ervoor dat alle apparaten die u koopt gebruiken hetzelfde netwerk als uw hub, zodat alles zal goed aan te sluiten.

Er zijn nu een aantal ‘slimme’ thermostaten op de markt waarmee je meer controle over uw verwarming en koeling kosten. U kunt de thermostaten te programmeren om de temperatuur op verschillende momenten van de dag automatisch aan te passen. Sommige modellen kunnen zelfs detecteren wanneer het huis leeg is en stel de temperatuur om minder energie te gebruiken wanneer er niemand thuis is. Indien gecombineerd met een domotica-hub, kunt u zelfs de controle van de thermostaat op afstand vanaf uw smartphone of via het internet.

Beveiligingscamera’s zijn een goede manier om een ​​oogje op uw eigendom te houden wanneer je niet thuis bent. Als je ze aansluiten bij de rest van uw domotica-netwerk, kunt u ze zelfs toegang op de weg om letterlijk een oogje houden op uw woning. Z-Wave en Zigbee camera’s kunt u toegang tot streaming video-feeds om te controleren op uw woning op afstand, en ze vaak voorzien van high-definition video. Afhankelijk van de camera model dat u kiest, kun je zelfs select energiezuinige camera’s die beschikken over ingebouwde bewegingssensoren, zodat ze alleen opnemen als er iets te zien.

Een andere nuttige technologie hack voor het huis is om sensoren te installeren op ramen en deuren die u in staat om te zien wanneer de deur of raam open staat. Dit voegt een niveau van beveiliging van uw huis, waarschuwt u meteen als iemand inbreekt in terwijl u afstand van het huis bent. Als je een vaste plant worrier die voortdurend vraagt ​​zich af of u herinnerd aan elke deur en raam te sluiten voor vertrek, kunt u ook de status van uw sensoren controleren voordat u de oprit te verlaten.

Op het gebied van deuren, kunt u uw sloten vervangen en binden ze in uw domotica hub ook. Smart sloten kunt u vergrendelen en ontgrendelen de portieren via uw controle app, en ze kunnen meestal worden gesynchroniseerd met een sleutelhanger zoals je zou gebruiken voor automatische deursloten op uw auto. Afhankelijk van het slot, kunt u ook alternatieve identificatiemethoden zoals een vingerafdruk scanner of digitale toetsenbord ook. Maar geen paniek, de sluizen nog steeds gebruik van traditionele sleutels zo goed, dus je zal niet worden uitgesloten van het huis als een batterij sterft of als u een code vergeten.

Een minder bekende domotica optie, kunnen overstromingen en leksensors van onschatbare waarde bewijzen als je ooit een groot lek of beschadigde pijp. Deze sensoren controleren op de aanwezigheid van water, en als ze struikelde, ze waarschuwen u van een lek of een overstroming situatie. Afhankelijk van de sensor en hoe je het op te zetten, kunnen ze zelfs in staat zijn om automatisch uit het water tot je zorg kan dragen voor het probleem. Deze kunnen met name van belang tijdens de winter zijn als lage temperaturen dreigen te pijpen bevriezen in de kelder.

Slimme verlichting is een gemeenschappelijke technologie hack die wordt geleverd in een aantal verschillende vormen. Op zijn meest elementaire, stekkers gebruikt u die synchroniseren met je domotica hub naar uw verkooppunten te zetten in slimme verkooppunten die u kunt programmeren en op afstand te bedienen, deze kun je niet alleen lampen, maar ook andere elektronische apparaten en zelfs decoraties zoals Kerstmis te controleren bomen. Meer geavanceerde intelligente verlichting functies automatisering hardware die is ingebouwd in de lampen of bollen zelf. U kunt de verlichting automatisch branden wanneer er beweging wordt gedetecteerd, het programma hen te komen op of ga uit op gezette tijden en zelfs zet ze aan vanuit een app als je in de oprit bent te trekken na een avondje uit.

Koppelverkoop uw alarmsysteem in uw automatisering netwerk is een essentiële technologie hack voor iedereen die geïnteresseerd is in het automatiseren van hun huis. Rookalarm bruggen en slimme alarmen komen steeds vaker voor, en ze zijn zeker de moeite waard de kosten. Eenmaal gesynchroniseerd met je domotica hub, deze alarmen u waarschuwen voor de aanwezigheid van rook, koolmonoxide of andere gevaarlijke gassen in aanvulling op een hoorbaar alarm. Deze meldingen laten weten dat er een potentieel gevaarlijke situatie thuis, zelfs als je er niet bent. U kunt uw camera’s te controleren, stuur dan een buurman om te onderzoeken, of bel de brandweer als je op reis bent en niet in staat om te onderzoeken op uw eigen.