5 tips voor de tuin op het dak

1. Neem planten die kunnen groeien op een daktuin.

2. Selecteer de perfecte plek.

3. Houd in licht en veilig.

4. Installeer windsingels.

5. Denk na over hoe u uw tuin op het dak zal water te geven.

Rooftop tuinieren heeft aan populariteit gewonnen in het land, met name in stedelijke gebieden waar mensen hebben beperkte ruimte voor het planten van bloemen en gewassen. Tuinieren is niet alleen een waardevolle bezigheid is ook gunstig voor het milieu. Als u wilt deelnemen aan het tuinieren op het dak, zou je beter af als je in de volgende praktische tips over hoe om te groeien planten op de top van een dak te nemen.

Ten eerste, kies planten die goed kan groeien op een daktuin. Houd rekening met de weersomstandigheden goed ook, want sommige planten beter te doen in een koud klimaat, terwijl anderen warme temperatuur nodig hebben om te gedijen. Als u van plan bent om groenten te verbouwen op de top van uw dak in het koude seizoen, zouden goede opties zijn onder andere greens, erwten, radijs en broccoli. Hardy zomer voedselgewassen aan de andere kant zijn perfect tijdens de warmere seizoenen. Deze omvatten aardbeien, tomaten, komkommers en pompoenen.

Kies een plek in het dak dat ongeveer zes tot acht uur zonlicht per dag geniet. Het is het beste dat er een schaduw om de planten te beschermen tijdens de warmste delen van de dag, dat is 10:00-14:00.

Het is ook belangrijk dat u de extra belasting die de tuin op uw dak zal moeten overwegen. Hoewel de structuur op extra gewicht, bodem en water kan nemen kan behoorlijk zwaar. Het zou een slimme zet om een ​​aannemer of architect voor dit onderwerp te raadplegen zijn. Je zou willen te weten komen als het gebouw aan het extra gewicht kan nemen van uw tuin of niet op het dak. Dit is om ervoor te zorgen dat u het bijhouden van je binnen de veiligheid perimeters terwijl u deelnemen aan de activiteit van het kweken van planten. Ook, om dingen licht te houden, ga dan voor plastic en glasvezel containers. Blijf uit de buurt van het gebruik van klinkers. Kies voor lichte potgrond in plaats van tuin vuil. Voor drainage, zou het beter zijn om Styrofoam pinda’s in plaats van aardewerk scherven of stenen te gebruiken.

Omdat de tuin op het dak is winderiger dan een gewone tuin, zou je nodig hebt om windsingels installeren. Je kunt proberen met behulp van hekjes of andere getralied windscherm voor de tuin. Dit zijn belangrijke vertragen de sterke stroming van wind die de plant kunnen beschadigen. Het is altijd beter om getralied windschermen die de stroom van wind in plaats van verstoren gebruiken helemaal stoppen. Dit komt omdat solide windsingels gemakkelijk kan worden beschadigd dan getralied degenen.

Het kan verstandig zijn om zware emmers water op het dak elke keer dat je nodig hebt om de planten water te brengen. Niet alleen is dit vermoeiend en vervelend, het is ook tijdrovend. De slimmere optie zou zijn om een ​​water-opslagsysteem of een automatisch sproeisysteem systeem installeren voor de tuin op het dak. Hoewel deze extra kosten van uw kant zou betekenen, zou de investering de moeite waard zijn, zoals u niet langer nodig om zware lasten van water naar de top van het gebouw te brengen.