reinigen lucht en filteren van informatie

In strakker, meer energie-efficiënte gebouwen, verontreinigende stoffen zijn niet zo gemakkelijk verwijderd door natuurlijke ventilatie. Filters of elektronische luchtreinigers val deeltjes (kleine deeltjes) uit de lucht stroomt door hen en re-circuleren de gereinigde lucht terug naar het gebouw interieur.

In Gedwongen-Air Systems

Schoonmakers kunnen in het centrum van geforceerde luchtverwarming of koelsystemen door de verwarming of airconditioning aannemers worden geïnstalleerd. Standaard filters, wegwerp glasvezel (vaak gebruikt in ovens) of wasbare metalen gaas kost het minst, maar zijn het minst efficiënt, het opsluiten alleen grote deeltjes. Opgemerkt – glasvezel of vuilfilters moet elke 30 dagen worden vervangen, voor maximale efficiëntie van het systeem. Mediafilters bevatten een medium, zoals cellulose, geactiveerde kool, etc. die kleinere deeltjes vangt en die ten minste eenmaal per jaar worden vervangen. Een medium zoals houtskool geuren uit de lucht verwijdert

Elektronische luchtreinigers verreweg de meest efficiënte schoonmakers van binnenlucht en de duurste. Ze trekken en te behouden verontreinigende stoffen als een krachtige magneet. Miljoenen stof in de lucht, rook en pollen deeltjes worden doorgevoerd retourluchtleidingen de elektronische luchtfilter. Toen zij de eenheid bereiken, worden de grotere deeltjes gevangen door een scherm pre-filter. Kleinere deeltjes door te geven aan de ioniserende waar ze een elektrische lading te ontvangen. Deze geladen deeltjes verder door de cel verzamelruimte waar ze worden aangetrokken door een reeks platen geaard. De verontreinigingen worden gehouden in dit gedeelte tot weggespoeld tijdens het reinigen. Elektronische luchtreinigers zijn 10 tot 20 keer efficiënter dan standaard filters.

Portable Air Cleaners

Deze werken ook met een filter, standaard of mediatype, of zijn elektronische luchtreinigers. Sommigen zullen schone lucht in slechts één kamer, anderen zijn groot genoeg om de lucht schoon te maken in twee of meer kamers. Een elektronische cleaner produceert negatieve ionen die worden aangetrokken door de verontreinigingen. Alle units met claims zeggen dat ze de lucht schoon elektronisch kan niet over een negatieve ionen generator. Eenheden die een negatieve ionen generator kan enige ozon.

De eenheden werken op twee manieren. In het eerste type, worden negatieve ionen verdreven om ruimte lucht, waar de ionen hechten zich aan vervuilende stoffen die negatief geladen worden en voelen zich aangetrokken tot de dichtstbijzijnde positieve oppervlak. Deze afgezette stoffen moeten van oppervlakken in de ruimte worden verwijderd. In het tweede type wordt lucht getrokken door een pre-filter in de eenheid die grotere deeltjes van pollen en stof verwijdert en vangt wat tabak rook en geurtjes. De generator in het produceert negatieve ionen die hechten aan kleine deeltjes van stof, rook en andere verontreinigende stoffen de lucht door de stofzuiger. De geladen deeltjes worden dan aangetrokken tot een positief geladen plaat voordat de lucht wordt teruggevoerd in de kamer. Een ventilator is nodig om de lucht te trekken door het opladen gebied en de schone lucht terug naar de kamer. Het voorfilter en de collector moet regelmatig worden gereinigd door wassen of te vervangen.

Consumenten overwegen van de aankoop van een luchtreiniger / luchtverfrisser moet type luchtreiniging te bepalen die nodig is om de gewenste kwaliteit van de lucht te verschaffen. Als geur en grotere deeltjesverwijdering zou zorgen voor een bevredigende luchtkwaliteit kan het filtersysteem schoner voldoende. Als fijne deeltjes die allergische reacties kunnen veroorzaken worden verwijderd elektronische eenheid kan nodig zijn een hogere prijs.

Schoonmaken Air Cleaners

Voor elk luchtfilter om efficiënt te werken, moet het worden gereinigd of regelmatig vervangen. Vuile filters toe te voegen tot meer geld voor de consument, omdat ze dwingen de verwarming / koeling systeem om de lucht te laten circuleren, terwijl het trekken door een verstopte en vuile filter.