alles over PIR bewegingsdetector

Infrarood straling

Bewegingsdetectie

Fresnel Lens

PIR Placement

PIR Toepassingen

De afkorting PIR in de term PIR bewegingsmelder staat voor passieve infrarood. PIR-apparaten meten van de infrarood licht uitgezonden door objecten. Deze systemen maken gebruik van een fotodetector om de uitstoot door het omzetten van de golflengte van licht in elektrische stromen .. De stromen worden vervolgens door de PIR computer te detecteren. Wanneer de fotodetector detecteert hetzij grote veranderingen in de energie die wordt een alarm geactiveerd. Human beweging kan deze energie veranderingen te maken. De computer negeert kleinere veranderingen.

Alle objecten zenden infraroodstraling. Het menselijk oog kan deze straling maar het kan door elektronische apparaten speciaal gebouwd voor dit doel worden gedetecteerd niet zien. De term passief wordt gebruikt omdat het apparaat een infraroodstraal niet produceren, maar veeleer het detecteert de infraroodstraling. Infra wordt gebruikt omdat het menselijk oog niet in staat visueel waarnemen van de straling die het apparaat kan de term Red verwijst naar de minimale energie die ons oog kan zien voorgesteld door de kleur rood te detecteren is.

Als een volk een gebied dat wordt bewaakt door een PIR in te voeren, wordt het warmer infrarood huidige ze produceren gedetecteerd door een verandering van een koeler stroom. De beweging van de mensen veroorzaakt een beweging van de warmere omgeving van stroom. Dit bewegende gebied zorgt ervoor dat de computer in het apparaat om het alarm in te stellen. Een poging om de detectie te verslaan met een hitteschild niet succesvol zou zijn. Het schild zou nog steeds leiden tot het opsporen van de beweging van de spot van wisselende temperatuur en zou vervolgens het alarm.

De geschatte temperatuur van menselijke huid is 34 graden C. Deze temperatuur is in het algemeen hoger dan alle andere temperatuur eromheen. Wanneer een persoon langs of door een sensor loopt, is de huidtemperatuur dat de detectie door de PIR veroorzaakt. De computer in de PIR systeem bevat een Fresnel lens die is gelegen tegenover de sensor. De lens concentreert de energie die wordt uitgezonden over een groot gebied op de sensor en dan scheidt het in warme en koude niveaus. Een persoon die door de gescheiden zones, zorgt ervoor dat de sensor een variërende stralingsniveau detecteren.

Een PIR systeem moet zorgvuldig worden geplaatst om valse detecties en vals alarm te voorkomen. Het systeem moet worden gemonteerd dat de inrichting niet in staat is het lezen van een raam. Koplampen en zonlicht mogelijk kunnen worden gedetecteerd door een PIR, waardoor een vals alarm. De inrichting moet worden geplaatst zo ver mogelijk van een ventilatiesysteem. De beweging van warme en koude luchtstromen kunnen veroorzaken de PIR om temperatuurveranderingen te detecteren en wederom een ​​vals alarm veroorzaken.

PIR-systemen zijn beschikbaar voor verschillende omgevingen. Ze kunnen worden gebruikt om zowel commerciële als persoonlijk eigendom te beschermen. De meest populaire toepassing is het gebruik van de detectie-inrichting beveiligingssystemen. Het systeem kan zowel binnen als buiten worden geïnstalleerd op elke beweging die een bedreiging die een huis of een familie zou detecteren.