advies over het werken met een makelaar

Net als veel onroerend goed vragen, er is echt geen definitief antwoord op die anders dan “het hangt” vraag. Juridisch, de meeste staten heb je niet nodig om te werken via een makelaar om uw huis te kopen, dus de keuze aan u wordt overgelaten. Als je het kopen van je een nieuw huis, kan een goede makelaar onschatbare hulp en bijstand te verlenen door middel van hun kennis van de lokale vastgoedmarkt, het controleren van lijsten, rijden je rond, toont u huizen, en het geven van advies. Zij helpen u ook complete aanbod lakens en onderhandelen over de deal. Veel huizenkopers denken als ze kopen, een agent hen niet om het even wat kosten. Alle vastgoed commissies zijn betaald door de verkopers. Helaas, zelfs wanneer u koopt, kun je uiteindelijk betaalt voor uw agent.

Laten we eens nadenken over hoe makelaars worden betaald. Huis verkopers een commissie te betalen tussen de 5% en 6% aan de listing agent. Bij het sluiten, wordt dit geld verdeeld ongeveer in de helft tussen de verkoopprijs en inkoopagent. Bij het kopen, hoef je niet direct provisies te betalen, maar aangezien noch middel wordt betaald nadat een deal is gesloten, zowel uw agent en agent van de verkoper hebben een belang in het ervoor zorgen dat er een deal komt samen en dat is hoe je kunt uiteindelijk betaalt.

Is de Agent echt aan het werk voor u

Vergeet niet dat uw medewerkers niet samen met u uit de goedheid van hun hart, ze willen om geld te verdienen. U moet zich bewust zijn van een aantal dingen die je agent niet zou kunnen doen voor u.

Gebruik een agent wijselijk

Uw agent kan het niet laten zien alle huizen die te koop zijn in uw doelgebied, zoals woningen worden direct door de eigenaars verkocht. De agent zal geen commissie te krijgen voor deze verkopen, daarom, u waarschijnlijk niet zal worden een van hen getoond, tenzij het wordt gebruikt als een slecht voorbeeld.

Zodra je een huis hebt gevonden, kan uw agent je druk om een ​​hoog aanbod te doen om ervoor te zorgen u de woning te krijgen. Dit soort advies kan u duizenden dollars kosten, omdat je niet weet hoe flexibel de verkoper is eigenlijk in hun vraagprijs. In gevallen als dit, je motivatie en de agent zijn niet hetzelfde. Ze willen een commissie te krijgen en te verplaatsen naar de volgende deal. U wilt uw droomhuis te krijgen tegen de laagst mogelijke prijs.

Vergeet niet dat een van de voordelen van een goede agent brengt aan de tabel is hun vermogen om betrouwbare mensen om te helpen met uw aankoop adviseren. Er is altijd de mogelijkheid dat zij een “quick and dirty” home inspecteur die zal verdoezelen problemen met het huis om het proces te bewegen langs kan aanbevelen.

Begin met het verkrijgen van persoonlijke aanbevelingen over agenten van mensen die je kunt vertrouwen. Maak kennis met een aantal agenten en hen vertellen wat u zoekt, wat uw budget is, en eventuele speciale eisen die je hebt, zoals de sluitingsdatum. Na een ontmoeting met een paar agenten, kies degene die je comfortabel werken met voelt.

Niet helemaal vertrouwen op je middel. Je moet nog wat tijd vertrouwd te raken met de marktomstandigheden in het gebied door het lezen van kranten lijsten en het controleren van het internet. Check out huizen te koop door de eigenaar. Je zou gewoon de perfecte huis te vinden helemaal zelf.

Evalueer suggesties uw agent maakt op een offer prijs. Vraag hen om te laten zien wat vergelijkbare woningen in het gebied hebben verkocht onlangs en niet alleen nemen hun woord te geloven.

Het is duidelijk dat een goede agent enorm helpen wanneer je op zoek bent naar een nieuwe woning. Als uw agent het huis je liefde vindt en helpt onderhandelen over een redelijke prijs, ze waarschijnlijk verdienen uw dankbaarheid en hun commissie hebben verdiend. Vergeet nooit dat in het huis willen kopen, hun motivatie en de jouwe zijn niet noodzakelijkerwijs hetzelfde.