7 must-weten tips voor het gebruik van uw generator veilig

Controleer het brandstofniveau

Controleer het oliepeil

Zoek een veilige plaats

Zet uw generator

Sluit uw apparaten

Voorkom Vermogen Overload

Zorg voor Proper Onderhoud

onderwerpen

Als opvoeder en professionele freelance schrijver, Laurie Bloomfield heeft een Master’s Degree in Language Education. Haar publicatie portfolio bevat honderden artikelen over uiteenlopende onderwerpen, zoals home improvement, doe het zelf projecten en landschapsarchitectuur, evenals financiën, opvoeding en onderwijs. Ze biedt een hoge kwaliteit artikelen, variërend van traditionele tot hedendaagse onderwerpen in zowel print en digitale formaten.

Stroomgeneratoren kan een levensader voor u en uw familie in het geval u een black-out ervaren. De juiste onderhoud van uw generator is van vitaal belang om ervoor te zorgen dat het werkt wanneer je het nodig hebt. Oneigenlijk gebruik van een generator kan leiden om het defecte of nog erger, het veroorzaken van een brand en het zetten van uw gezin in gevaar. Door het volgen van een aantal eenvoudige stappen, moet uw generator in staat om u te voorzien van de veiligheid en de macht veiligheid die u nodig hebt tijdens een stroomstoring.

Opmerking: Zorg ervoor dat u het product handleiding van de fabrikant te lezen voordat je generator, en het document opgeslagen op een veilige plaats, zodat u makkelijk de informatie moet je het nodig hebt u toegang te houden.

Uw draagbare generator draait op brandstof en is het noodzakelijk om ervoor te zorgen dat de tank vol wordt gehouden. De volledige lijn in de tank is meestal over een duim van boven. Plaats geen extra brandstof in de generator tank. Dit kan leiden tot morsen van brandstof en veroorzaken een accidentele brand.

Uw generator moet ook olie te lopen. Zorg ervoor dat de olie op een optimaal niveau door het opheffen van de off dop. De dipstick die wordt gebruikt om de olie te meten is verbonden met de kap. Veeg de peilstok met een oude doek. Plaats de peilstok terug in de tank en verwijder het. Controleer de meter om te controleren of de olie op een juiste niveau. Indien nodig, giet meer olie naar de tank te vullen. Zorg ervoor dat u om te bepalen van uw product gids het juiste type olie die u nodig hebt voordat je het in de tank. Het is een goed idee om een ​​extra container van olie in het geval je het nodig hebt tijdens een noodsituatie te houden.

Nooit uw generator in uw huis! Duw uw generator in een openlucht gebied dat is goed geventileerd en zorg ervoor dat de uitlaatpijp wordt aangegeven in een richting weg van uw huis. Het feit dat uw generator buiten belet niet dat dampen van het krijgen in uw huis via ramen, deuren of uitlaat openingen. Het is van vitaal belang om ervoor te zorgen dat de generator uitlaat is gelegen in een droge omgeving ten minste tien voeten van uw ramen en deuren, zodat uw huis niet kunt invoeren. Dit zal elke kans op koolmonoxidevergiftiging te voorkomen in uw huis. Het is een verstandige keuze te beschikken over een batterij-aangedreven koolmonoxide alarm geïnstalleerd in uw huis. Dit apparaat geeft een melding wanneer elke CO-dampen uit je generator do uw woning te betreden en zet u en uw gezin in gevaar. Zorg ervoor dat de accu’s te controleren op een regelmatige basis om ervoor te zorgen dat het alarm goed werkt.

Zet de brandstofklep op de generator om “ON.” Dit is typisch een verticale positie op de meeste generatoren. Trek vervolgens de generator choke “ON” als goed. Tot slot, door op de knop “ON” knop om de generator te starten. Zodra de generator is begonnen met werken, kunt u de choke los.

Sluit uw apparaten aan op een verlengsnoer, dat is ontworpen voor dit doel en dat kan buiten worden gebruikt. Vervolgens sluit het verlengsnoer in de generator. Als de stroomstoring is lang en je nodig hebt om de brandstof tank op uw generator te vullen, schakelt u alle aangesloten apparaten en daarna zet de generator ook. Laat de generator voldoende afkoelen voordat u meer brandstof naar de tank.

Uw generator is ontworpen om een ​​bepaald aantal elektrische apparaten. Kleinere generatoren kan doorgaans ongeveer 3.000 watt vermogen. Dat bedrag van wattage zou genoeg zijn om een ​​koelkast, meerdere lampen en een ventilator of twee stroom meer. Proberen om te veel apparaten van stroom kan leiden tot zekering problemen op de generator en elektrische schade aan de apparaten die u probeert aan de macht. U kunt voorkomen dat de kans dat dit gebeurt door ervoor te zorgen dat u de aanwijzingen van de fabrikant en alleen het aansluiten van uw essentiële punten tijdens een stroomstoring. Niet-essentiële apparatuur moet uit worden gelaten totdat de stroomstoring voorbij is.

Het is belangrijk om uw generator goed onderhouden op orde te houden want het goed te laten werken tijdens een black-out. Schakel de generator een keer per maand voor ongeveer tien minuten om te controleren of het loopt zoals het moet zijn. Uw generator moet in een veilige omgeving buiten terwijl je het eens worden geplaatst. Zorg ervoor dat u een elektrisch apparaat aangesloten op het terwijl het wordt uitgevoerd. Indien nodig, vul de tank met brandstof en zorg ervoor dat de olie is op zijn juiste niveau. Wanneer u zeker weet dat uw generator correct werkt, plaats het terug in zijn normale opslagruimte. Bewaar de brandstof voor de generator in een goede veiligheid container. Zorg ervoor dat de brandstoftank is geplaatst in een gebied ver van uw leefruimte.