5 tips voor het gebruik van metaal op metaal lijmen

1. Kies de juiste lijm voor uw project

2. Vergeet niet om uw oppervlak schoon

3. Get a Grip

4. Altijd Follow Instructions

5. Zet een beetje druk

Of u nu het maken van sieraden, het repareren van een fotolijstje, of het bevestigen van je fiets, kan metaal lijmen een geweldig hulpmiddel voor het samenvoegen van twee stukken metaal aan elkaar bij het lassen of solderen is geen optie zijn. Als u werkt aan een project met een kleine, fijne stukjes of gewoon de ruimte en apparatuur voor dat soort van een procedure niet, dan metaal lijmen zijn eigenlijk een veel betere optie. Echter, het lijmen van metaal op metaal is niet helemaal hetzelfde als het lijmen van papier, hout, of andere poreuze materialen. De dichte, gladde oppervlakte van metaal maakt het erg moeilijk te verlijmen, daarom lassen of soortgelijke middelen zo vaak plaats daarvan worden gebruikt. Lees hieronder om uit te vinden de meest nuttige tips voor het gebruik van metaal op metaal lijmen.

Voor de gemiddelde doe-het-zelver, de twee belangrijkste metalen lijm die u zou kunnen kiezen, zijn een epoxy of iets dergelijks JB Weld. Epoxies zijn doorgaans beter voor het aan elkaar lijmen van metalen stukken die moeten structurele steun voor iets te bieden, terwijl andere soorten lijm beter geschikt voor het maken van sieraden of kunst en kunstnijverheid projecten zou kunnen zijn.

Als er enige vorm van vuil, olie, vet of andere resten op de metalen oppervlakken die u wilt deelnemen (zelfs als het net is gewreven af ​​van je eigen vingers), dan zul je een harde tijd de vorming van een goede, solide band hebben met het metaal lijm. Zorg ervoor dat beide oppervlakken grondig schoon en laat ze drogen voordat u verder gaat.

Een andere manier om de toegang van het metaal lijm op een heel sterke band te creëren maken is de metalen delen wat vorm geven, zodat ze kan aangrijpen op elkaar. Een gemakkelijke manier om dit te doen is om een ​​ruwe stukje schuurpapier te nemen en wrijf de oppervlakken te verlijmen met het tot dat ze korrelig en ruw aan.

Verschillende soorten metaal lijm zou kunnen komen met iets andere instructies voor het gebruik ervan, met name in termen van hoe lang je moet de lijm te laten drogen. Sommige supersterke lijmsoorten kan zelfs moeten worden gemengd met een ander element voor gebruik. Daarom is het altijd belangrijk om de instructies van de fabrikant te volgen naar de zeer brief.

Wanneer je twee stukken metaal aan elkaar te lijmen, kun je niet zomaar laat de lijm droog is, zoals je zou doen met papier. Je moet druk uitoefenen om ervoor te zorgen dat de band gevormd is zo sterk mogelijk toe te passen. Gebruik een klem of bankschroef om de stukken samen met een stevige druk die echt de lijm zal dwingen om zich te binden aan de voorbereide metalen oppervlakken te houden. Wacht zo lang mogelijk alvorens de klem, het toestaan ​​van de lijm voldoende droogtijd is de sleutel tot dit hele proces.